Hrvatska

MARTINA DALIĆ: Odbacila Grmojine prozivke, te poručila da politička stajališta treba temeljiti na činjenicama, a ne "bombastičnim medijskim prilozima"

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić u ponedjeljak je odbacila prozivke Mostova političkog tajnika Nikole Grmoje za sukob interesa zbog pozicije njezina supruga u Upravi Ine, te poručila da politička stajališta treba temeljiti na činjenicama, a ne "bombastičnim medijskim prilozima".

Nisam se osjetila osobno prozvanom od gospodina Grmoje. Ponavljam, političke stavove treba temeljiti na činjenicama, a ne na medijskim spekulacijama, aranžiranim i organiziranim prilozima u različitim medijima, rekla je je Dalić komentirajući nastup Grmoje, koji je u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" rekao da pozicija njezina supruga u Ini opterećuje rad Vlade. 

Grmoja je ustvrdio i kako to treba riješiti, makar micanjem Nike Dalića iz Uprave Ine jer će to inače biti opterećujuće za Vladu. Rekao je i da za Dalića nije dobro što se njegov potpis veže uz aferu Crosco, odnosno izvlačenje oko 40 milijuna dolara iz te Inine tvrtke na račune offshore kompanije.

HRT je objavio da je u posjedu zapisnika sa sjednice Nadzornog odbora Crosca na kojoj je donesena odluka o kupnji Drill Transa za 20 milijuna dolara, te da su odluku potpisali i hrvatski predstavnici Tomislav Thür i Niko Dalić, koji su i dalje istaknuti čelnici Ine.

No, potpredsjednica Vlade na to odgovara da su "konkretnu transakciju, koliko je njoj poznato, propitivala i državna tijela, i da su njihove ocjene bile 5+".

 "Zato bih rekla da se treba kloniti spekulacija i donošenja odluka samo na temelju određenih priloga bez uvida u činjenice", poručila je Dalić nakon poslovnog ručka s gospodarstvenicima i članovima Američke gospodarske komore.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HDZ, MOST, MARTINA DALIĆ, INA Industrija nafte d.d., SUKOB INTERESA