Hrvatska

Uber ovo je zabrinjavajuće: U tri tjedna zabilježena su četiri ozbiljna fizička napada na naše vozače hladnim oružjem!

Piše: PolitikaPlus/Hina

Uber je u srijedu izvijestio da je u protekla tri tjedna zaprimio više od 40 prijava nasilja i agresije prema partnerima-vozačima te da su se u odnosu na zadnju polovicu prošle godine napadi povećali za više od 70 posto.

"Zabrinjavajuće je da su u samo tri tjedna zabilježena čak četiri ozbiljna fizička okršaja u kojima su vozači-partneri napadnuti hladnim oružjem poput teleskopskih palica, kamenja ili kovanica koji su uzrokovali tjelesne ozljede partnerima-vozačima i materijalnu štetu na njihovim vozilima. U sve četiri situacije korisnici su bili prisutni u vozilima, tako da su i oni bili zahvaćeni napadima", stoji u Uberovom priopćenju.

Prenose i riječi generalnog menadžera Ubera za jugoistočnu Europu Davora Tremca koji je kazao da ta tvrtka strogo osuđuje bilo kakav oblik nasilja i iznimno brine o sigurnosti svojih partnera-vozača. "Čim smo primijetili ovaj povećan broj fizičkih napada na njih od strane taksista, morali smo angažirati uslugu zaštitarske službe. Pomoć im je dostupna 24 sata dnevno ako im prijeti opasnost za njihovu imovinu ili im je ugrožena sigurnost", kazao je Tremac.

U Uberu navode da se problemi najčešće događaju na križanju Tesline i Gajeve ulice.

"Tako je, primjerice, jedan partner-vozač napadnut palicom te je zadobio lakše tjelesne ozljede dok su ostali taksisti sve promatrali na obližnjem stajalištu uz verbalne prijetnje i deranje. Drugom su partneru-vozaču bacali kovanice po vozilu, a kad je izašao iz vozila krenulo je vrijeđanje, fizičko naguravanje te lupanje po automobilu. Postoji i nekoliko primjera gdje je partnerima-vozačima bilo onemogućeno kretanje, tako je recimo jedan od partnera-vozača bio okružen s četiri vozila taksista u Ulici grada Vukovara dok mu je korisnica bila u automobilu", kažu u priopćenju.

Dodaju i da Uber strogo osuđuje nasilje i surađuje s policijom te istražuje sve okolnosti oko ovih događaja. Također, pozvao je sve partner-vozače i taksiste na smirivanje tenzija te izbjegavanje nasilja na ulicama koje na kraju ugrožavaju i sigurnost korisnika koji su nehotice upleteni u napade.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

taksisti, napadi, uber