Hrvatska

Pandek protiv Ostojića: Bivši SDP-ov zastupnik tužio kolegu za klevetu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši SDP-ov saborski zastupnik Draženko Pandek zatražio je od saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) da skine zastupnički imunitet njegovom stranačkom kolegi Ranku Ostojiću, kako bi ga kazneno gonio zbog klevete.

 MIP će o tom zahtjevu odlučivati u petak, no kako je Pandek privatni tužitelj, za očekivati je da će Povjerenstvo odbaciti njegov zahtjev.

 Pandek tereti Ostojića da je u studenome prošle godine na SDP-ovu skupu u Sesvetama iznio neistinitu tvrdnju koja može škoditi njegovoj časti i ugledu, a budući je to učinio na javnom skupu, postala je dostupna većem broju osoba.

 Navodi, naime, da je Ostojić u prostorijama Mjesne organizacije stranke pred 30-ak okupljenih u jednom trenutku rekao: "..a među nama sjedi osoba koja je donirala desetke tisuća kuna Milanu Bandiću u sklopu njegove kampanje za predsjednika".

 Na Pandekovo pitanje tko je ta osoba, Ostojić je uperio prst u njega i pred svima izjavio kako je to on, da je on Bandiću dao novce. Bivši SDP-ov zastupnik zadovoljštinu je odlučio zatražiti na sudu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kleveta, ranko ostojić, sdp