Scena

NEKE STVARI NI NOVCEM NE MOŽEŠ KUPIT: Izrael uzalud zvao holivudske glumce

Piše: PolitikaPlus/Hina

Prije godinu dana Izrael je nudio luksuzan boravak uz plaćanje svih troškova Jennifer Lawrence, Leonardu DiCapriju, Mattu Damonu i drugim holivudskim zvijezdama ali se čini da nitko nije odgovorio na poziv.

U očima aktivista koji pozivaju na bojkot Izraela u okviru osude okupacije i naseljavanja palestinskih teritorija, činjenica da nijedna od 26 pozvanih zvijezda nije otputovala smatra se "pobjedom".

Izrael se optužuje da je pokušao iskoristiti te poznate glumce, nominirane za Oscare 2016., za pozitivnu reklamu nudeći im putovanja prilagođena njihovim potrebama čija se vrijednost procjenjuje na gotovo 55.000 dolara po pojedincu.

Tjedan dana prije dodjele Oscara u 2017., čini se da se nijedna zvijezda nije odazvala pozivu. Jennifer Lawrence pristala je na ponudu ali je putovanje darovala svojim roditeljima.

"Jasno je kako cilj da se posluži glumcima za iskupljenje Izraela nije ostvaren", kazao je Yousef Munayyer iz Američke kampanje za prava Palestinaca. "To smatramo pobjedom", kazao je on.

S američkom organizacijom Jewish Voice for Peace, Munayyer je vodio kampanju protiv tih putovanja.

Izraelsko ministarstvo turizma nije željelo komentirati događaj.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GLUMCI, IZRAEL, NOVAC