Sport

IHF: Domagoj Duvnjak među kandidatima za najboljeg rukometaša svijeta

Kandidatkinje za rukometašicu godine su Norvežanke Nora Mork i Kari Grimsbo, Šveđanka Isabelle Gullden, Rumunjka Cristina Neagu, te Nizozemka Nycke Groot

Piše: PolitikaPlus/Hina

Međunarodna rukometna federacija (IHF) objavila je listu kandidata za najboljeg rukometaša svijeta u 2016. godini, a među pet finalista je i hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak.

Uz Duvnjaka, kandidati za titulu najboljeg rukometaša svijeta su i Francuz Nikola Karabatić, Danac Mikkel Hansen, sjajni njemački golman i Duvnjakov suigrač u Kielu Andreas Wolff te norveška nada, 21-godišnji Sander Sagosen.

Duvnjak je već jednom bio najbolji, 2003. godine, a od hrvatskih rukometaša ovu nagradu osvojio je i Ivano Balić i to dva puta (2003, 2006).

Nagradu za 2015. je osvojio Danac Hansen.

Duvnjak je prošle godine u dresu hrvatske vrste osvojio treće mjesto na EP-u u Poljskoj, te izborio plasman u četvrtfinale OI u Rio de Janeiru. Niti na klupskom planu nije imao previše sreće. Kiel je u prvenstvu ostao bez titule, a u Ligi prvaka je bio četvrti.

Za najboljeg rukometaša svijeta može se glasovati na službenoj stranici IHF-a.

Međunarodna rukometna federacija će proglasiti i najbolju rukometašicu svijeta, kao i najbolje trenere.

Kandidatkinje za rukometašicu godine su Norvežanke Nora Mork i Kari Grimsbo, Šveđanka Isabelle Gullden, Rumunjka Cristina Neagu, te Nizozemka Nycke Groot

U  konkurenciji za najboljeg trenera u 2016. godini našao se bivši strateg PPD-a Zagreb i aktualni slovenski izbornik Veselin Vujović, a protukandidati su mu Francuz Didi Dinart, Norvežanin Christian Berge, te Islanđani Gudmundur Gudmundsson i Dagur Sigurdsson.

Za najboljeg trenera ženske ekike konkuriraju Islanđanin Thorir Hergeirsson, Francuz Olivier Krumbholz, Rus Evgenij Trefilov, Danac Kim Rasmussen i Nizozemac Henk Groener.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

najbolji rukometaš svijeta, RUKOMET, IHF, domagoj duvnjak