Zagreb

ZET: Potpisani ugovori između ZET-a i gradova Zagrebačke županije o uvođenju 2. tarifne zone

Gradonačelnici Velike Gorice i Zaprešića, kao i načelnici općina Bistra, Klinča Selo, Stupnik, te predstavnica općine Luka, izrazili su zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta, naglasivši da to puno znači njihovim stanovnicima.

Piše: PolitikaPlus

U zagrebačkoj Gradskoj upravi danas su potpisani ugovori između ZET-a i gradonačelnika i načelnika, odnosno, predstavnika gradova i općina: Velike Gorice, Zaprešića, Bistre, Klinča Sela, Luke i Stupnika o uvođenju 2. tarifne zone, s čime se ukidaju 3. i 4. zona, te o uvođenju, od 1. ožujka, karte od četiri kune za polusatnu vožnju na linijama gdje ZET obavlja javni gradski prijevoz.

Većina građana koji žive u  gradovima i općinama u okolici Zagreba rade u našem gradu i zaslužili su imati iste uvjete kao građani Zagreba te zato i njima uvodimo kartu od četiri kune za polusatnu vožnju, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić prilikom potpisivanja. Gradonačelnik je napomenuo da ga je na prvotno uvođenje karte za četiri kune inspirirala jedna gospođa – korisnica javnog gradskog prijevoza koju je nedavno sreo u gradu i koja mu je napomenula da građani često imaju potrebu koristiti prijevoz za kraće relacije koje bi, kako je ona predložila, mogle biti jeftinije.

Današnje potpisivanje ugovora sa susjednim gradovima i općinama rezultat je našeg dogovora s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina koji smo uspjeli realizirati u roku tjedan dana, rekao je gradonačelnik dodavši da je ovakav pristup korak unaprijed prema jedinstvenoj tarifnoj uniji za integrirani promet za zagrebačko područje koje uključuje Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku županiju. Ovim projektom ujedno povećavamo broj korisnika javnog gradskog prijevoza ali i smanjenjem broja automobila na cestama doprinosimo očuvanju okoliša.

Gradonačelnik je izrazio uvjerenje da će polovica sredstva od 43 milijuna kuna za ovaj projekt biti nadoknađena povećanom kupnjom novouvedenih karata od četiri kune, dok će se drugi dio namiriti iz povećanja efikasnosti operatera, odnosno ZET-a. Iako postoje administrativne granice, barijere u glavama ne postoje te zato dogovorima i zajedništvom možemo poboljšavati stvari za dobrobit naših građana. Ovo je naše hvala onima koji žive u okolici, a rade i doprinose napretku Zagreba, zaključio je gradonačelnik.

Gradonačelnici Velike Gorice i Zaprešića, kao i načelnici općina Bistra, Klinča Selo, Stupnik, te predstavnica općine Luka, izrazili su zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta, naglasivši da to puno znači njihovim stanovnicima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB, GRAD ZAGREB, javni prijevoz, ZET, zagrebačka županija