Hrvatska

MARIĆ - BACAJU KAMENJE ALI NEĆE USPJETI: Bratova ostavka neće me obeshrabriti u nastavku rada kao ministra državne imovine

Brat mi je imao menadžerski status u HŽ-u i prije nego što sam ja učinio bilo kakav politički korak...

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar državne imovine Goran Marić poručio je u četvrtak da ga ostavka brata Svetimira Marića na mjesto člana Uprave društva Tehnički servisi željezničkih vozila čije je imenovanje na to mjesto izazvalo brojne negativne komentare - neće nimalo obeshrabriti u nastavku rada kao ministra državne imovine.

"Ovo me neće nimalo obeshrabriti nastaviti u radu ministra državne imovine na način koji smo zamislili na dobrobit svih nas u Hrvatskoj", poručio je Goran Marić na konferenciji za novinare sazvanoj povodom ostavke njegovog brata Svetimira Marića na mjesto člana Uprave društva Tehnički servisi željezničkih vozila.

Marić je kazao da nije ničime utjecao na odluku o imenovanju brata te da on to mjesto nije dobio jer je njegov brat. "Ali odrekao se toga kako me se ne bi napadalo", dodao je.

Nije, istaknuo je, dobio (Svetimir) ništa što ne pripada njegovoj stručnosti. "Moj brat ne treba brata da ga vodi kroz životopis", kazao je Marić.
"Imao je on svoj menadžerski status u HŽ-u i prije nego što sam ja učinio bilo kakav politički korak. Ovo što se događa je bacanje kamenja... pa čak i vrijeđanje čovjekovog integriteta."

Ovo što se događa je bacanje kamena, izlaganje difamaciji, diskreditiranje, podcjenjivanje - rekao je Marić. Na izjavu da se u korizmi odrekao brata kazao je da se brata nikada neće odreći.

"Zbog uvida u sve refleksije u javnosti, kojima je stvorena atmosfera medijskog linča zbog navodnog sukoba funkcije moga brata Gorana, ministra u Vladi RH, i mog imenovanja - povlačim svoj pristanak na obnašanje dužnosti člana Uprave Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o.", priopćio je ranije ujutro Svetimir Marić.

Ističe kako je u 34 godine radnog iskustva u sustavu HŽ-a proveo više od 25 godina, te je u istom najviše gradio i stekao osobni profesionalni životopis. Napominje da je u tom sustavu u pet mandata obnašao menadžerske dužnosti (oko 18 godina), a izvan sustava još 5 godina.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

goran marić, ostavka, , svetimir marić