Hrvatska

HRVATSKE ŽELJEZNICE: Od ponedjeljka na dionici Dugo Selo - Križevci prijevoz autobusima

Radovi su počeli u srpnju 2016., a puštanje nove dvokolosječne pruge između Dugog Sela i Križevaca u promet planira se početkom 2020. godine.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Od ponedjeljaka, 6. ožujka na dionici pruge između Vrbovca i Križevaca se zbog radova uvodi posebna regulacija željezničkog prometa te će do daljnjega putnike prema voznom redu vlakova između Vrbovca i Križevaca prevoziti autobusi, priopćeno je u petak iz HŽ Infrastrukture.

"U ponedjeljak 6. ožujka na dionici pruge između Vrbovca i Križevaca zbog radova uvodi se posebna regulacija željezničkog prometa te će do daljnjega (u prvome razdoblju do 1. travnja) putnike prema voznom redu vlakova između Vrbovca i Križevaca prevoziti autobusi, i to od ponedjeljka do subote između 7,45 i 14,45 sati", kaže se u priopćenju.

Dodatne informacije o organizaciji prijevoza i mjestima na kojima će se zaustavljati autobusi putnici mogu dobiti na telefonskim brojevima 060 333 444 / *8525 *VLAK; internetskoj stranici HŽ Putničkog prijevoza (http://www.hzpp.hr/stanje-u-prometu) i internetskoj stranici HŽ Infrastrukture (http://www.hzinfra.hr/ - Radovi na mreži).

Naime, na dionici pruge između Dugog Sela i Križevaca u sklopu projekta vrijednog 1,5 milijardi kuna, sufinanciranog s 85 posto EU sredstava, izvode se radovi na gradnji drugog kolosijeka.

Radovi su počeli u srpnju 2016., a puštanje nove dvokolosječne pruge između Dugog Sela i Križevaca u promet planira se početkom 2020. godine.

Dionica pruge koja se modernizira duga je 38,2 kilometra, a vrijednost cijelog projekta rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka iznosi 1,5 milijardi kuna od čega se 85 posto sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda.

Projektom koji je prepoznat kao jedan od prioriteta modernizacije željezničke mreže u Hrvatskoj omogućit će se povećanje kapaciteta te važne pruge od međunarodnog značaja te će se vrijeme putovanja između Dugog Sela i Križevaca skratiti sa sadašnjih 30 na 18 minuta, naglašavaju iz HŽ Infrastrukture.

Stoga putnike mole za razumijevanje jer se "radovi izvode kako bi putovanje željeznicom bilo brže i udobnije".