Zagreb

GRAD ZAGREB: Dodijeljene Stipendije Grada Zagreba učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa

Stipendija u iznosu od 2,290 kn za učenike do 3,272 kn za studente dodjeljuje se na temelju Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente slabijeg socijalnog statusa koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnje Fortune, danas je u palači Dverce uručio 61 ugovor o Stipendiji Grada Zagreba učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa za školsku/akademsku godinu 2016./2017.

Ovo je jubilarna deseta godina da dodjeljujemo stipendije učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovinskog statusa te na taj način Grad Zagreb aktivno i kontinuirano djeluje u svrhu poboljšanja kvalitete življenja svih svojih građana, posebice djece i mladih,  istaknuo je gradonačelnik Bandić. Bez obzira kako se Zagreb razvija uvijek će biti onih kojima je pomoć potrebna.

U povodu desete obljetnice dodjele ovih stipendija gradonačelniku Bandiću i Gradskoj upravi pismom je zahvalila današnja doktorica medicine, bivša korisnica Stipendije. Iz osobnog iskustva potvrđujem da je ovaj projekt uistinu svake hvale vrijedan i nezamjenjiv. Nadam se i želim Vama i ostalima koji s Vama surađuju da on raste i da Vaš rad i trud budu uspješni. Nadam se da će barem nekome moja priča dati satisfakciju u saznanju da su rezultati podjele Stipendije daleko veći i vrjedniji od materijalnih, jer pomoći nekome da ostvari bolju budućnost je neprocjenjivo, stoji između ostalog u pismu zahvale.

Stipendija u iznosu od 2,290 kn za učenike do 3,272 kn za studente dodjeljuje se na temelju Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente slabijeg socijalnog statusa koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba. Od školske/akademske godine 2007./ 2008. dodijeljeno je ukupno 397 stipendija (191 stipendija učenicima slabijeg socijalnog statusa te 206 stipendija studentima slabijeg socijalnog statusa)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRAD ZAGREB, ZAGREB, STIPENDIJE GRADA ZAGREBA, stipendije