Hrvatska

ZAGREB: Sastanak o rješavanju statusa branitelja HVO-a u novom zakonu

Izaslanstvo se zahvalilo ministru hrvatskih branitelja Republike Hrvatske Tomi Medvedu i njegovim suradnicima na do sada učinjenom naporu u vezi s pronalaženjem rješenja prava branitelja pripadnika HVO-a.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Izaslanstvo Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održalo je u Zagrebu radni sastanak s ministrom hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, Tomom Medvedom, o pronalaženju najboljih rješenja glede statusa branitelja HVO-a u novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, priopćeno je u četvrtak iz Ured za informiranje HNS-a u Mostaru.

U izaslanstvu HNS-a na sastanku održanom u srijedu u Zagrebu, bili su voditelj Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat Slavko Marin, zastupnik u Hrvatskom saboru Željko Raguž (HDZ), hrvatski dužnosnici u tijelima vlasti Federacije BiH i županija koji su zaduženi za pitanja branitelja i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata koji sudjeluju u radu HNS-a.  
 
"Tema radnog sastanka bila je iznalaženje najboljih rješenja rješavanja statusa branitelja HVO-a u novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Nakon argumentirane i temeljite rasprave po svim pitanjima vezano za branitelje i ostvarivanje njihovih prava u Republici Hrvatskoj, zauzet je načelan stav o mogućnostima reguliranja prava pripadnika HVO-a i prava članova obitelji pripadnika HVO-a", navodi se u priopćenju.
 
Izaslanstvo se zahvalilo ministru hrvatskih branitelja Republike Hrvatske Tomi Medvedu i njegovim suradnicima na do sada učinjenom naporu u vezi s pronalaženjem rješenja prava branitelja pripadnika HVO-a.
 
"Zaključeno je da se braniteljima pripadnicima HVO koji su do sada ostvarili prava, ista neće mijenjati", ističe se u priopćenju Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat Glavnog vijeća NS-a BiH.
 
O svim otvorenim pitanjima, dodaje se, zajednički će aktivno raditi predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i predstavnici branitelja HVO-a iz BiH.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Ministarstvo hrvatskih branitelja, HVO, hrvatski narodni sabor, TOMO MEDVED