Hrvatska

HDZ-HRAST: Ministar Stier se zahvalio Ilčiću i zauzeo protiv ulaženja u privatnost protukandidata

Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić danas je, najavljujući kandidaturu na gradonačelnika Varaždina, izjavio kako bi podržali kandidate HDZ-a kada bi im se oni sviđali. 'Što se tiče kandidata u Varaždinu, stranka koja se poziva na kršćanstvo ima kandidata koji živi na potpuno suprotan način', izjavio je Ilčić koji nije želio pobliže objasniti tu izjavu o HDZ-ovu kandidatu Damiru Habijanu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednik Vlade Davor Ivo Stier zahvalio se u petak na angažmanu Ladislavu Ilčiću koji je dao ostavku na dužnost njegovog osobnog savjetnika za ljudska prava, rekavši da ga je Ilčić ranije upoznao da se želi kandidirati za gradonačelnika Varaždina, ali je i naglasio kako ne bi trebalo ulaziti u privatnost političkih takmaca, a što je Ilčić napravio komentirajući privatni život HDZ-ovog kandidata.

Ilčić me izvijestio da se namjera kandidirati za gradonačelnika Varaždina i to je logična odluka za jednog predsjednika stranke, ali naravno, to nije kompatibilno s funkcijom posebnog savjetnika. Želim se zahvaliti gospodinu Ilčiću na angažmanu, izjavio je Stier.

Ocijenio je da je sada predizborna kampanja i dodao kako se tu mogu uvijek čuti i malo žešče retorike. "Uvijek sam se zalagao da to bude  u skladu s određenim pravilima i da se ne uđe u privatnost kandidata, kazao je Stier.

Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić danas je, najavljujući kandidaturu na gradonačelnika Varaždina, izjavio kako bi podržali kandidate HDZ-a kada bi im se oni sviđali. "Što se tiče kandidata u Varaždinu, stranka koja se poziva na kršćanstvo ima kandidata koji živi na potpuno suprotan način", izjavio je Ilčić koji nije želio pobliže objasniti tu izjavu o HDZ-ovu kandidatu Damiru Habijanu.

Stier je također kazao kako kao politički tajnik HDZ-a očekuje dobre rezultate na izborima u svim lokalnim jedinicama.

Upitan kako je na nedavnom maršu žena u povodu 8. ožujka tražena Ilčićeva ostavka i je li to imalo utjecaja, Stier je odgovorio da to nije razlog odlaska, jer je Ilčić kandidaturu najavio ranije, i da je danas dao sva objašnjenja.

Dodao je kako je bilo pitanja i oko datuma njegovog imenovanja na savjetničku dužnost te da su u ministarstvu uvijek bili precizni i nisu ništa krili. On je imenovan u prosincu i procedura imenovanja posebnih savjetnika nije nešto što ide na odluku Vlade, kazao je Stier.

U tom kontekstu ni za druge posebne savjetnike nismo imali nikakve posebne pressice, ali uvijek smo odgovarali točno, precizno i istinito na sve upite novinara, ocijenio je.  Upitan hoće li uzeti nekog novog savjetnika rekao je da ima još dva posebna savjetnika koji odlično odrađuju svoj posao.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HRAST, ladislav ilčić, Davor Ivo Stier, HDZ, MVEP