Hrvatska

Jandroković o Iličiću i Zekanoviću: Očito je da su odabrali strategiju napada na HDZ. Po mom mišljenju to će biti šteta za njih

HDZ će se koncentrirati na svoje kandidate i pokazati da je najjači...

Piše: PolitikaPlus/Hina

Glavni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u petak je, komentirajući ostavku Ladislava Ilčića na mjesto posebnog savjetnika potpredsjednika Vlade i njegovu najavu kandidature za varaždinskog gradonačelnika, poručio da će se HDZ koncentrirati na svoje kandiate i pokazati da su najjača politička snaga.

Ilčić, predsjednik Hrasta i saborski zastupnik te stranke Hrvoje Zekanović ranije su u petak najavili da će se kandidirati za gradonačelnike Varaždina i Šibenika.

"Očito se bliže lokalni izbori i vidim da su se kandidirali i on (Ilčić) i kolega Zekanović u svojim gradovima i očito je da su odabrali strategiju napada na HDZ. Po mom mišljenju to će biti šteta za njih", rekao je Jandroković novinarima.

Ocijenio je kako je to "pogrešna strategija" i poručio da neće trošiti energiju HDZ-a na konkurenciju i na "sve one koji smatraju da nam jesu konkurencija".

Mi ćemo se koncentrirati na naše kandidate i programe i izbori će pokazati da smo najjača politička snaga, naglasio je Jandroković.

Rekao je i kako nema nikakve spoznaje o tome hoće li Zekanović izaći iz Kluba HDZ-a. "O tome namam nikakve spoznaje. Kada se Zekanović odluči na takav korak ili se ne odluči vidjet ćemo što će biti i onda ćemo s njim razgovarati", rekao je.

Zekanović je pak rekao kako "za sada ostaje" u Klubu, iako razmišlja o izlasku.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

haz, hrast, gordan jandroković