Hrvatska

MINISTROV SAVJETNIK POJASNIO SITUACIJU: Kovačić će doći na sjednicu Vlade, ako mu se HDZ-ovac Đakić ispriča!

Gospođu Tafru imenovala je Vlada nakon javnog natječaja, za što su znali svi u Vladi, a ministar Medved je tjednima molio ministra Kovačića da primi gospođu Nađ

Piše: PolitikaPlus

Sinoć je Slobodna Dalmacija objavila vijest da će MOST-ov potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić sljedećeg tjedna premijeru Plenkoviću dati mandat na raspolaganje.

O čemu je riječ, u telefonskom razgovoru za Dnevnik 3 objasnio je Kovačićev savjetnik Ivica Relković, koji kaže kako je došlo do vrlo nekorektne izjave gospodina Josipa Đakića da je primanjem gospođe Višnje Tafre i Vesne Nađ ministar Kovačić donio jednu podlu odluku. Pojasnio je kako je gospođu Tafru imenovala Vlada nakon javnog natječaja, za što su znali svi u Vladi, a ministar Medved je tjednima molio ministra Kovačića da primi gospođu Nađ.

Nakon što je ministar Kovačić udovoljio toj molbi slijedi ovakav jedan nečuven napad na ministra Kovačića da je on tim odlukama donio nekakve podle odluke. Ako je to stav HDZ-a, ako to netko tako želi kvalificirati, naravno da ministar Kovačić nema što tu više raditi, stoga očekujemo javnu ispriku zastupnika Josipa Đakića. Smatramo da je to minimum korektnosti da bi se miistar Kovačić mogao dalje pojavljivati u istoj sobi sa drugim ministrima ili će ostati u zraku da je on podlac, poručuje Relković.

- Očekuje se da se do prve sjednice Vlade da se dogodi ta isprika, inače na tu sjednicu Vlade Kovačić sigurno neće doći s etiketom da je podlac - kazao je Relković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

josip đakić, ivan kovačić