Hrvatska

NA ĐAKIĆEVU IZJAVU REAGIRALO I MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA: Evo što su poručili iz Ministarstva

Piše: PolitikaPlus

Nakon što je Mostov ministar uprave Ivan Kovačić zaprijetio ostavkom ako mu se saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić ne ispriča zbog toga što je podlom nazvao Kovačićevu odluku da za savjetnice uzme bivše SDP-ove kadrove Višnju Tafru i Vesnu Nađ, Đakić je ustvrdio da nije vrijeđao i da je samo rekao svoje mišljenje o osobama primljenim u Kovačićevo ministarstvo.

Nakon medijskih napisa regiralo je i Ministarstvo hrvatskih branitelja o premještaju Vesne Nađ, bivše djelatnice Ministarstva hrvatskih branitelja u Ministarstvo uprave, i pri tom je dalo slijedeće priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Vesna Nađ državna je službenica koja je bila zaposlena u Ministarstvu hrvatskih branitelja od 1998. godine. Tijekom radnog staža obavljala je i rukovodeće poslove te se specijalizirala za poslove javne uprave i provođenje Zakona o općem upravnom postupku. U vremenu dvanaeste Vlade Republike Hrvatske (Koalicijska Vlada Zorana Milanovića) obavljala je funkciju zamjenice ministra branitelja. Nakon isteka mandata, sukladno Zakonu o državnim službenicima, Vesna Nađ predala je zahtjev za povratak u državnu službu. Sukladno Zakonu o državnim službenicima i stručnoj spremi imenovane te dogovoru čelnika tijela, Vesna Nađ premještena je na mjesto više upravne savjetnice u Ministarstvo uprave. Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo uprave ispoštovali su sve zakonske odredbe koje se odnose na pravo dužnosnika na povratak na radno mjesto i premještaja državnog službenika.

"Ja sam rekao svoje mišljenje i nisam vrijeđao, nego samo sa svog pogleda okarakterizirao osobe primljene u Ministarstvo uprave", napisao je danas u sms poruci za HRT saborski zastupnik i predsjednik Hvidre Josip Đakić.

U telefonskom razgovoru za N1 Josip Đakić je kazao kako iza svoje izjave stoji te kako se nema namjeru ispričati Kovačiću.

Namjeru potpredsjednika Vlade i minsitra uprave Ivana Kovačića medijima je potvrdio njegov posebni savjetnik Ivica Relković. "Ako se premijer Plenković ne bude očitovao u korist potpredsjednika Vlade i ministra uprave, Kovačić će podnijeti ostavku na te funkcije", potvrdio je jučer Hini Relković.

"Riječ je o odluci da se gospođu Tafru imenuje za glavnu tajnicu. Riječ je bila o javnom natječaju i ne samo da je ona bila najbolja nego je to bila i Vladina odluka. Dakle, 14 ministara HDZ-a je donijelo tu odluku zajedno sa četiri ministra Mosta. S druge strane, za gospođu Nađ za prebacivanje iz Ministarstva branitelja u Ministarstvo uprave tjednima je molio HDZ-ov ministar branitelja Tomo Medved jer mu se tamo nije uklapala u shemu. I kad učinite uslugu svom partneru, onda vas njegov zastupnik uz podsmjeh nazove podlacem, odnosno kaže da ste donijeli podle odluke", rekao je Relković.

Uz očitovanje premijera i ispriku Đakića očekuju, kaže Relković, i očitovanje ministra Medveda jer je, tvrdi, on sam takvu odluku tražio. "I drugi visoki dužnosnici HDZ-a znali su da će doći do ovih imenovanja i svi su pristali, pa neka to sada protumače javno", poručio je Relković.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NAĐ, MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA, JOSIP ĐAKIĆ, IVAN KOVAČIĆ