Regija

BiH: Počela gradnja graničnog prijelaza na Ivanjici kod Dubrovnika

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na području mjesta Ivanjica u hercegovačkoj općini Ravno u ponedjeljak je počela gradnja novog graničnog prijelaza između Bosne i Hercegovine i Hrvatske na prometnici koja povezuje Dubrovnik i Trebinje, potvrdili su iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO), koja financira radove.

 
Za potpuno opremanje i izgradnju graničnog prijalaza s bosanskohercegovačke strane, sukladnog standardima Europske unije, osigurano je 870 tisuća eura, a rok za dovršetak radova je šest mjeseci.

Projektom je predviđena izgradnja po dvije ulazne i izlazne cestovne trake za putnički odnosno teretni promet te objekata za fito-sanitarni inspekcijski nadzor roba.

Granični prijalz Ivanica-Brgat u proteklim godinama postao je vrlo prometan u ljetnim mjesecima i tamo se na prelazak granice u jeku turirstčke sezone do sada čekalo satima.

Prijelaz je s hrvatske strane ranije uređen i opremljen, no gradnja na području BiH kasnila je tri godine zbog kompliciranih imovinsko-pravnih odnosa koji su prouzročili probleme pri eksproprijaciji zemljišta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

granični prijelaz, bih, dubrovnik