Hrvatska

POČELA UHIĆENJA PRIPADNIKA TORCIDE: Splitska policija uhitila četiri mladića zbog poticanja na nasilje i mržnju

Piše: PolitikaPlus

Splitska je policija uhitila četiri mladića koje sumnjiče da su na utakmici što se protekle subote odigravala na Poljudu između Hajduka i Rijeke javno poticali na nasilje i mržnju, doznaje se u policiji.

 Radi se o dva 24-godišnjaka, 28-godišnjaku i 30-godišnjaku nad kojima je završeno kriminalističko istraživanje tijekom kojega je utvrđena sumnja da su 11.ožujka pomoću megafona predvodili navijanje i poticali ostale članove navijačke skupine na uzvikivanje rečenica neprimjerenog sadržaja kojima se vrijeđa te potiče na nasilje i mržnju prema pripadnicima određenih nacionalnih manjina.

 Time su ostvarena obilježja kaznenog djela iz članka 325 Kaznenog zakona "Javno poticanje na nasilje i mržnju", kažu u policiji.
 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu te su predani pritvorskom nadzorniku.


 Subotnja će utakmica osim po huliganskim ispadima ostati zapamćena i po tome što su pojedini navijači uz neumjesne poruke koje su slali sa tribina i javnih povika kojima su poticali na nasilje i mržnju, dijelom odobravali i upad 22-godišnjeg mladića na teren na kojem je sa šipkom u ruci pred sam kraj utakmice trčao za sucem, a nakon nekoliko minuta su ga u daljnjem pohodu spriječili intereventni policajci.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hajduk, torcida, spit