Hrvatska

NOVA LOKACIJA: Dubrovačko smeće ne ide u Gunju, nego u Oroslavje

Piše: PolitikaPlus/Hina

 Direktorica dubrovačke komunalne tvrtke Čistoće Nataša Gabričević potvrdila je u četvrtak da dubrovačko smeće ipak neće ići u Gunju, kako je to bilo najavljeno prije nekoliko mjeseci, jer je najbolju ponudu dala tvrtka "Eko-flor Plus" iz Oroslavja.

 "Na obvezujući natječaj pristigle su četiri ponude, i to tvrtaka 'Eko-flor', 'Hago', Općine Gunje i varaždinskog 'Ciosa'. Najpovoljnija je bila ponuda tvrtke 'Eko-flor' iz Oroslavja, koja je dala ponudu na 340 kuna po toni smeća, s tim da ima kapacitet od 48 tisuća tona na godinu. Gunja je dala ponudu na 345 kuna, ali nema valjanu dozvolu za gospodarenje otpadom. Osim toga, kapacitet odlagališta joj je 12 tisuća tona na godinu, a nama treba 20 tisuća tona. Ponuda tvrtke 'Hago' bila je 250 kuna po toni uz kapacitet od samo sedam tisuća tona na godinu, a 'Cios' je bio najskuplji s 550 kuna po toni smeća", rekla je Gabričević te dodala kako je u tijeku javni postupak za izbor prijevoznika.

 Načelnik Općine Gunje Hrvoje Lucić potvrdio je u telefonskoj izjavi za Hinu da je Gunja izgubila posao s dubrovačkim smećem te je dodao kako "ne zna što se tu dogodilo".

 "Ne znam što se tu dogodilo, bio sam siguran da ćemo proći jer ispunjavamo sve uvjete. Dobili smo odgovor od Čistoće da nemamo dozvolu, što je smiješno, mi smo je predali na vrijeme. Poslali smo prigovor i čekamo što će nam Čistoća odgovoriti, a poduzet ćemo i druge mjere jer smo jedino odlagalište u Hrvatskoj koje može primiti te količine i koje ispunjava sve uvjete", rekao je Lucić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DUBROVNIK, SMEĆE, GUNJA, OROSLAVLJE