Hrvatska

UNATOČ DATIM JAMSTVIMA MINISTRU I HRVATSKIM CESTAMA: Most Trogir-Čiovo najvjerovatnije neće biti dovršen ni do kraja ove godine

Piše: PolitikaPlus

Nakon što je prošle godine završetak gradnje mosta Trogir-Čiovo odgođen za lipanj 2017., čini se da ni taj rok neće biti poštovan.

Iz HC-a su potvrdili da most vjerojatno neće biti dovršen ni do kraja ove godine. Zato se resorni ministar Oleg Butković u ponedjeljak sastaje s predstavnicima Viadukta koji izvodi radove. Srećom, financiranje projekta iz sredstava Europske unije - nije ugroženo.

Tamara Pajić, glasnogovornica HC-a  rekla je kako nisu sigurni ni hoće li se predloženi inicijalni rok za izvođenje radova ispoštovati. Ne možemo biti sigurni budući da se konitinuirano krše dogovoreni rokovi i ne poštivaju dostavljeni službeni dinamički planovi, dodala je
pronosi HRT.

U međuvremenu se oglasio i Viadukt. U priopćenju navode da su Hrvatskim cestama, investitoru mosta kopno-otok Čiovo, 15. ožujka poslali prijedlog revizije dinamičkog plana s planiranim završetkom radova 27. veljače 2018. godine, sukladno trenutno raspoloživim resursima, stanju radova i tehnološkim ograničenjima.


Tvrtka Viadukt Hrvatskim cestama i ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću dala je jamstvo početkom prosinca prošle godine da će most dovršiti do 15. lipnja sljedeće godine. 

Vrijednost izgradnje mosta kopno-otok Čiovo, čija je gradnja počela u veljači 2015., nešto je veća od 207 milijuna kuna, od čega će se 176,7 milijuna kuna sufinancirati iz europskih fondova. Most će biti dug 547 metara, bit će 25 metara iznad morske površine, imat će 13 stubišta u moru i dva upornjaka na kopnu - jedan na strani Čiova, drugi na trogirskoj strani. Osim mosta izgradit će se i pristupne ceste od 1818 metara.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VIADUKT, TROGIR, ČIOVO, MOST