Hrvatska

NEDJELJOM U DVA: Drago Prgomet - Bruna Esih je kandidat Tomislava Karamarka

Govoreći o Zlatku Hasanbegoviću koji kao kandidata za gradonačelnika Zagreba podržava nekoga drugoga, Prgomet je kazao kako bi bilo kolegijalno da svi članovi stranke podrže njega kao istaknutog stranačkog kandidata.

Piše: PolitikaPlus/HRT

Gost emisije Nedjeljom u dva HRT-a je HDZ-ov kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Drago Prgomet. Planovi za Zagreb, stanje u stranci te komentar aktualnih političkih zbivanja neke su od tema emisije.

"Podcjenjujete snagu HDZ-a i moju snagu i ambiciju da postanem gradonačelnik Zagreba", odgovorio je Prgomet na pitanje Aleksandra Stankovića 'zašto se kandidirao ako ne vjeruje da će pobijediti'. "Da ankete potrvđuju rezultate, predsjednica SAD-a bila bi Hillary Clinton, predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, a Britanija bi bila u Europskoj uniji", dodao je Prgomet. Dodao je kako je iz HDZ-a izašao jer nije mogao 'staviti prst u uho' i čekati da se njegovi prijedlozi čuju.

Govoreći o Zlatku Hasanbegoviću koji kao kandidata za gradonačelnika Zagreba podržava nekoga drugoga, Prgomet je kazao kako bi bilo kolegijalno da svi članovi stranke podrže njega kao istaknutog stranačkog kandidata. Žao mu je što je Hasanbegović "svoje domoljublje sveo na uslikavanje s posuđenim braniteljskim kapama na obali". Nije želio prognozirati Hasanbegovićevu političku budućnost. Za Brunu Esih je rekao kako je ona kandidat Tomislava Karamarka i njegove platforme. "Ja sam toj platformi u prošlosti rekao - ne", kazao je Prgomet. Za Esih je samo kazao kako se radi o njegovoj protukandidatkinji -  "i to je to".

Govoreći što bi mu bio prioritet ako postane gradonačelnik kazao je kako kapitalnim projektom za Zagreb smatra Dječju bolnicu. Za bolnicu dobrim prostorom smatra dio Zagrebačkog velesajma. Bolnica u Klaićevoj izmjestila bi se tamo. "Sveučilišna bolnica nikad neće biti pretvorena u bolnički centar jer izgrađena infrastruktura ne odgovara standardima", kazao je. Na pitanje što bi mijenjao u proračunu Grada Zagreba kazao je kako bi 10 posto proračuna 'pokrio' povlačenjem sredstava iz fondova EU-a.