Regija

TI SI MOJA ČOKOLADA: Vučić ocijenio Agrokor teškom regionalnom temom, Plenkoviću poklonio 'srpsku čokoladu'

Srbijanski premijer danas je tijekom obilaska štanda na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, na kojem su predstavljena srbijanska poduzeća, hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću poklonio 'srpsku čokoladu' Galeb, konditorske tvrtke Pionir iz Subotice, prenijeli su elektronički mediji u Beogradu.

FOTO: Oduševljeno lice hrvatskog premijera
FOTO: RTS
Piše: PolitikaPlus/Hina

Slučaj Agrokor bit će veoma teška tema u cijeloj regiji, ocijenio je u utorak u Mostaru srbijanski premijer Aleksandar Vučić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

"Bojim se da su tu stvari otišle predaleko i da su bilance 'Agrokora' mnogo lošije nego što je bilo tko mogao očekivati", izjavio je Vučić za RTS poslije sinoćnog susreta s političkim vođama država bivše Jugoslavije u Mostaru, rekavši kako će

"Agrokor biti veoma teška tema, ne samo u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, već i u Srbiji".

"Hrvatska vlada poduzima što može, a mi ćemo vidjeti, iako su nam vezane ruke, što je to što mi kao vlada i kao zemlja možemo učiniti... Država nije svemoćna, ali nastojat će napraviti sve što može da se zaštite zaposleni", prenosi u utorak RTS.

"Nisam siguran da postoji čarobni štapić koji bi te probleme riješio, niti sam čuo za tako moguća rješenja", rekao je Vučić.

Srbijanski premijer danas je tijekom obilaska štanda na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, na kojem su predstavljena srbijanska poduzeća, hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću poklonio "srpsku čokoladu" Galeb, konditorske tvrtke Pionir iz Subotice, prenijeli su elektronički mediji u Beogradu.

Riječ je o subotičkoj tvrtki čije čokoladice hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u prosincu 2016. podijelila djeci ratnih veterana u Dubrovniku, a poslije se zbog troga ispričala hrvatskoj javnosti.

Kako prenose beogradski elektronički mediji, na pitanje novinara danas u Mostaru o tome hoće li pojesti čokoladu koju je dobio od svog srbijanskog kolege Vučića, hrvatski premijer je odgovorio: "Bez problema".

Poslije otvorenja 20. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, štandove izlagača iz zemalja regije Plenković i Vučić obišli su danas zajedno s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem i članovima Predsjedništva BIH Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

čokolada, andrej plenković, Aleksandar Vučić, srbijansko hrvatski odnosi, BIH, MOSTAR