Sport

RUKOMET: Domagoj Duvnjak ima problema s koljenom

'Igrao sam uz bol no htio sam nastupiti pod svaku cijenu. Najbitnija je ekipa a to smo i pokazali ulaskom u četvrtfinale. Svi smo dali svoj maksimum čineći snažan blok', izjavio je Duvnjak.

FOTO: www.instagram.com/domagojduvnjak88
Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski rukometni reprezentativac Domagoj Duvnjak, koji će s Kielom igrati u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Barcelone, rekao je kako ima ozbiljnih problema s koljenom no da želi igrati na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj u siječnju 2018.

“Koljeno mi nije dobro. Planiram utakmicu po utakmicu, dan za danom, radeći puno s našim fizioterapeutom Hinrichom Brockmannom”, izjavio je u razgovoru za njemačke novine Kieler Nachrichten. Zbog kroničnog problema s koljenom srednji vanjski igrač bi trebao proći operacijski zahvat ovog ljeta, a do tada pokušava izdržati čekajući kraj sezone.

“Od utakmice s PSG-om (12.ožujka) jedva sam mogao trenirati s ekipom. Nadam se da ću biti bolje u nadolazećim tjednima, no ponavljam koljeno mi nije dobro. No naravno, htio bih igrati Europsko prvenstvo u svojoj zemji”, rekao je 28-godisnji rukometas. Usprkos bolovima igrao je uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Rhein Neckar Lowena i zabio tri gola.

“Igrao sam uz bol no htio sam nastupiti pod svaku cijenu. Najbitnija je ekipa a to smo i pokazali ulaskom u četvrtfinale. Svi smo dali svoj maksimum čineći snažan blok”, izjavio je Duvnjak. Kiel je u prvoj utakmici izgubio s 24-25 a u uzvratu pobijedio 26-24.

Kiel i Barcelona igrat će prvu utakmicu četvrtfinala u Njemačkoj 23. travnja a uzvrat u Španjolskoj 29. travnja. Novine Sport sa sjedištem u Barceloni pišu kako je katalonska momčad razmišljala o dovođenju Duvnjaka prije dvije godine kada ju je napustio Nikola Karabatić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Kiel, koljena, ozljeda, Domagoj Duvnjak, RUKOMET, Barcelona