Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je dobitnik ulaznice za predstavu POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA, za SUBOTU 22. 04.

St. Germain je za svoj spisateljski rad dobio i brojne druge prestižne nagrade poput Outer Critics Circle Award, Lucille Lortel Award, nagrade Time Magazina Year's Ten Best, nagrade Joe A. Callaway, nagrade New Voices In American Theatre i druge.

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PETKA 21. 04. do podneva „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju Kazalište Planet Art i portal PolitikaPlus u kojem za nagrađivanu i hvaljenu predstavu POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA, koja će biti na programu u SUBOTU 22. 04. u 20.00 sati, u kazalištu „Mala scena“, Medveščak 2 u Zagrebu darujemo 1x2 ulaznice. Dobitnici NEĆE posebno biti obaviješteni o načinu preuzimanja osvojenih ulaznica, koje mogu podići uz predočenje osobne iskaznice na dan predstave od 19.00 sati.

 

 

DOBITNIK NAGRADNOG NATJEČAJA JE : Josip Horvat.

 

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode TOČNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

Nagradno pitanje za predstavu POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA je: Koliko je do sada djela Marka St. Germaina, autora hit- predstave POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA, izvedeno u Hrvatskoj?

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL: nagradnaigra@politikaplus.com 


POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA  Marka St. Germaina

Igraju: Marko Torjanac i Franjo DIjak

Redatelj: Marko Torjanac

Kazalište Planet Art

 

Godina je 1939. Europa je u kaosu drugog svjetskog rata, a mi svjedočimo neobičnom susretu oca psihoanalize Sigmunda Freuda i svjetski poznatog pisca 'Kronika iz Narnije' C. S. Lewisa.

 

U neminovnom srazu dvaju svjetonazora, ova dva velika uma, ateist Freud i vjernik Lewis sukobljavaju se oko velikih pitanja: Postoji li Bog? Ako postoji, zbog čega je svijet pun nesreća, bolesti, ratova...? Zbog čega opstaje zlo, ako je dobro ono što je ispravno? Jesu li naši životi samo reakcija na naše primarne odnose s roditeljima ili pak postoji istina koja je veća od onoga što možemo pojmiti? Jesu li nam možda odgovori na dohvat ruke i što nam oni donose...? I na koncu - što nas određuje kao ljude? Germainova drama 'Posljednja Freudova seansa' intrigantno balansira kompleksnost teme s humorom i ljudskošću kroz osobne priče ovih jedinstvenih povijesnih lica čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet.

 

Mark St. Germain je  višestruko nagrađivani američki dramski pisac poznat po dramama povijesne fikcije kakva je i Posljednja Freudova seansa, jedna od najdugovječnijih predstava na newyorškim pozornicama koja je 2011. dobila nagradu Off Broadway Alliance-a kao najbolja predstava, a koja se s prekidima izvodi od 2009. sve do danas.

 

St. Germain je za svoj spisateljski rad dobio i brojne druge prestižne nagrade poput Outer Critics Circle Award, Lucille Lortel Award, nagrade Time Magazina Year's Ten Best, nagrade Joe A. Callaway, nagrade New Voices In American Theatre i druge.

 

Osim kazališnih drama Camping With Henry And Tom, Out of Gas On Lover’s Leap, Forgiving Typhoid Mary,  Johnny Pye and the Fool-Killer, Jack’s Holiday i Stand By Your Man, scenarist je brojnih serija od Cosby Show-a do serije Crime and Punishment, režirao je dokumentarni film My dog, a okušao se i kao pisac za djecu višestruko nagrađivanom knjigom Three Cups.  Surađuje s brojnim kazalištima u kojima njegove drame nastaju u kazališnim radionicama, a od 2012. scena kazališta u Pittsfieldu nosi njegovo ime

 

Posljednja Freudova seansa prvo je djelo Mark St. Germaina koje će biti izvedeno u Hrvatskoj.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nagradni natječaj, kazalište planet art, posljednja freudova seansa