Hrvatska

NOVI UHLJEBI U STVARANJU: Sabor - Na stručno osposobljavanje 15 osoba, u DIP-u četiri

Sabor će Plan prijma provoditi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, dakle ako Zavod u cijelosti osigura sredstva za pokriće troškova osposobljavanja.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Priliku za prvo radno iskustvo, bez mogućnosti zasnivanja radnog odnosa, ove bi godine u Hrvatskom saboru trebalo dobiti 15 osoba, proizlazi to iz Plana prijma na stručno osposobljavanje što ga je za tekuću godinu objavio Sabor.

Od tih 15 osoba, tri bi se stručno osposobile u Službi za medije, po dvije u Službi za pravne poslove i ljudske potencijale, u Uredu za protokol te u odjelima za međunarodne i za europske poslove. Po jedna osoba prvo bi radno iskustvo stjecala u službama za građane i za opće poslove, te u odborima za izbor i imenovanja i za zaštitu okoliša.

Sabor će Plan prijma provoditi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, dakle ako Zavod u cijelosti osigura sredstva za pokriće troškova osposobljavanja.

Osobe na stručnom osposobljavanju (SOR) mjesečno dobiju 2.600 kuna i plaćen prijevoz.

Ovo je treći put da Sabor prima na stručno osposobljavanje - prvi je put to učinio 2013. godine, drugi put 2015., a oba puta zanimanje je bilo ogromno.

Tako se, primjerice, na javni poziv za osam mjesta prije dvije godine javilo više od tisuću kandidata.

DIP: Četvero 'SOR'-ovaca

I Državno izborno povjerenstvo (DIP) ove godine planira otvoriti vrata osobama bez radnog iskustva. Priliku za stručno osposobljavanje u Povjerenstvu bi trebale dobiti četiri osobe - jedna sa srednjom stručnom spremom, koja bi iskustvo stjecala u Tajništvu DIP-a, te tri s visokom stručnom spremom - dvoje ekonomista prva bi praktična znanja stjecali u odjelu koji nadzire financiranja stranaka, a jedan pravnik, odnosno pravnica u odjelu koji priprema i provodi izbore i referendume.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uhljebljivanje, uhljebi, SABOR, DIP, HZZO