Kultura

THE GREAT GATSBY BALLET - baletni blockbuster: Neponovljivi spektakl u zagrebačkoj Areni!

Piše: PolitikaPlus
Nakon rasprodane europske turneje, oduševljene publike Berlina, Frankfurta, Hamburga, Beča i Ženeve; nakon više od 20.000 gledatelja prošle godine, 70.000 gledatelja od prve premijere, i 700 akreditiranih novinara, The Great Gatsby Ballet napokon stiže i u Zagreb!


 

Čini se da će 2017. godina biti jedna od zanimljivijih, ako je suditi po glazbeno-kulturnoj ponudi i interesu same publike. Nakon rasprodanog mjuzikla Cats, Arena Zagreb bit će domaćin još jednog  spektakla kultnog renomea, ovaj put baletnog – The Great Gatsby Ballet – koji u Zagreb stiže 14. listopada 2017. godine.

 

The Great Gatsby Ballet jedinstven je projekt koji objedinjuje nekoliko umjetničkih sfera i donosi neponovljiv doživljaj, rađen po knjizi F. Scotta Fitzgeralda.

Roman The Great Gatsby je objavljen 1925. godine, a glavni lik, Jay Gatsby, tajanstveni je mladi bogataš kojeg muče ljubavni problemi, dok je sama priča ispričana iz perspektive Gatsbyjeva prijatelja, Nicka Carrawayja. Radnja romana smještena je u tzv. lude dvadesete, poslijeratno razdoblje koje je u američkom društvu obilježila prohibicija, ali i opća dekadencija te procvat organiziranog kriminala i ilegalnih poslova.

Fitzgeraldova knjiga, pa potom i film koji je nastao po knjizi "Great Gatsby", već su stvorili kultni status, a atmosferu koju donosi već godinama mnogi pokušavaju ponoviti i iznova doživjeti.

Nakon filmske uspješnice, stiže nam baletno uprizorenje knjige - Great Gatsby Ballet - vrhunski spektakl i blockbuster, s virtuozima iz svijeta baleta, kazališta i glazbe.

Dwight Rhoden, jedan od najtraženijih suvremenih koreografa, ujedno i redatelj projekta, osmislio je koreografiju isključivo za ovaj show. Sam Dwight do sada je surađivao s nizom poznatih svjetskih umjetnika poput Princea, Lennyja Kravitza, U2 , Patricka Swayzea…

Vrhunski kompozitor, Konstantin Meladze, potpisuje jedinstvenu glazbu baleta The Great Gatsby.

Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu, ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku i zvijezda svjetskih razmjera savršeno utjelovljuje plesne pokrete u glavnoj ulozi Jayja Gatsbyja.

Denisa Matvineka zagrebačka publika imala je prilike upoznati prošle godine i oduševiti se njegovim plesnim i koreografskim talentom u rasprodanom Lisinskom, kada je gostovao s baletom „Radio&Juliet“.

 


Foto: promo

 

The Great Gatsby je istinski vizualno-glazbeno-plesni spektakl koji ne smijete propustiti, a ovaj projekt s pravom nazivaju „blockbuster“ budući da su sve izvedbe eurospke turneje, do sada, bile rasprodane.

Što publiku očekuje u Areni, pogledajte na linku - https://youtu.be/NWbESitMruE 


S obzirom na veličinu i zahtjevnost scenografije i produkcije, Arena Zagreb bit će sasvim prilagođena pozornici, scenografiji i gledateljima, pri čemu će se u prodaji naći svega 4.000 ulaznica, a ulaznice su isključivo za sjedeća mjesta.

Ulaznice za The Great Gatsby Ballet su u prodaji i mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim te online na http://www.eventim.hr 

Cijene se kreću od 180 do 450 kuna, ovisno o mjestu sjedenja, a detaljan prikaz cjenovnih kategorija kao i slobodnih mjesta nalazi se na ovom linku - http://www.eventim.hr/hr/ ulaznice/the-great-gatsby- ballet-zagreb-arena-960931/ performance.html

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

arena zagreb, balet