Hrvatska

VLAHO OREPIĆ: Narod mora hitno reagirati jer se radi o uzurpaciji vlasti. Plenković štiti ministricu Dalić!

Piše: PolitikaPlus

Iako ga je premijer Andrej Plenković jučer smijenio, Vlaho Orepić jutros je došao na posao i održao je konferenciju za medije. U kratkom obraćanju, u kojem nije odgovarao na novinarska pitanja, Orepić je kazao kako se Hrvatska nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi te da narod mora reagirati jer se radi o uzurpaciji vlasti.

Prvo što želim naglasiti je to da se nalazimo u ozbiljnoj političkoj krizi i da narod mora hitno reagirati jer se radi o uzurpaciji vlasti. Broj dva što želim nagasiti Dilema jesam li ili nisam ministar unutarnjih poslova je na parlamentarnoj većini'.

Pod broj tri  Most ne ruši Vladu, Plenković ruši ambijent gdje se odgovornost treba lokalizirati na konkretna imena i prezimena, kad je u pitanju stanje u Agrokoru. Zna se tko su bili ministri financija i kad je Agrokor rastao. Bilo bi dobro da Dalić kaže nešto o tome, mislim da je dosta upućena u odnos države i Agrokora u tom periodu, jer mislim da je politički manevar Plenkovića zaštita nje i njenih mentora koji su očito i njegovi politički mentori, kazao je Orepić te zaključio kako policija radi i dalje svoj posao.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, vlaho orepić, martina dalić, andrej plenković