Hrvatska

VLAHO OREPIĆ: Nisam pozvao narod na ulice, nego da na izborima kaže što misli

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić pojasnio je svoju jutrošnju izjavu o tome da narod treba promptno reagirati, rekavši kako nije pozvao narod na ulice nego na reakciju, odnosno da na izborima jasno kaže sve o štićenju upletenih u aferu Agrokor. 

"Kako bih spriječio bilo kakvu medijsku konstrukciju, jasno naglašavam: Nisam pozvao narod na ulice nego na reakciju. Pozvao sam narod da na izborima, ako Plenković ne uspije presložiti Vladu, jasno kaže svoje o Premijerovom štićenju upletenih u aferu Agrokor", napisao je Orepić na facebooku.

Dodao je kako je interes Hrvatske da se afera raščisti, a ne da se sakriva pod tepih Banskih dvora.

"Moje djelovanje je usmjereno poštovanju pravnog i ustavnog poretka i pravičnosti. Zato i tražimo utvrđivanje činjenica i smjenu Marića", stoji u Orepićevoj objavi na facebooku.

U izjavi novinarima u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova Orepić je u petak ujutro kazao da se Hrvatska nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi i da "narod više nego ikad treba promptno reagirati jer se radi o svojevrsnoj uzurpaciji vlasti".

Uslijedile su burne reakcije različitih političkih stranka. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić ocijenio je tu izjavu "udarom na državne institucije" te je pozvao šefa Mosta da Orepića izbaci iz stranke, dok je predsjednik IDS-a Boris Miletić prokomentirao kako je sva sreća da Most nema i Ministarstvo obrane. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vlaho orepić, hdz, most