Hrvatska

ČOVJEK DANA: Saucha tvrdi da nije kupljen i da je podržao Marića kako bi se izbjegli novi izbori

'Ponovno bi išli na izbore i imali isti rezultat. To je bila moja nit vodilja, svjestan sam kao sam glasovao', kazao je Saucha, dodajući da je uvjeren kako će se situacija smiriti nakon lokalnih izbora.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački holding najavio je u četvrtak prvi javni natječaj za zapošljavanje visokoobrazovanog kadra na 28 radnih mjesta u toj tvrtki, u sklopu šireg plana zapošljavanja ukupno stotinjak mladih ljudi visoke stručne spreme do kraja ove godine, a kojemu je cilj osigurati tehnološki napredniju razinu usluge toga društva, ali i pridonijeti smanjenju nezaposlenosti mladih u Gradu Zagrebu.

Bivši SDP-ov, a sada nezavisni saborski zastupnik Tomislav Saucha izjavio je nakon glasovanja u kojem je presudio da ne prođe zahtjev za opoziv ministra Zdravka Marića, koji je prethodno potpisao, da je odluku promijenio kako bi se izbjegli novi izbori te da ga nitko nije 'kupio'.

"Ponovno bi išli na izbore i imali isti rezultat. To je bila moja nit vodilja, svjestan sam kao sam glasovao", kazao je Saucha, dodajući da je uvjeren kako će se situacija smiriti nakon lokalnih izbora.

Na novinarski upit čime su ga kupili Saucha je kazao da "to nije lijepo pitanje" te da ga od kaznenog postupka koji se protiv njega vodi više nitko ne može spasiti osim njegova odvjetničkog tima.

"Ja nisam tražio ništa i neću dobiti ništa", rekao je Saucha, ističući da danas nije želio doći u Sabor, ali da su "neki na tome inzistirali". "No, to nisu oni za koje sam glasovao", ustvrdio je Saucha.

Kazao je i da svjestan da neke njegove kolege s njim više neće htjeti razgovarati, ali i da je njegova politička karijera završila kada je "ušao u kazneni postupak".

Saucha je rekao i da nije razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem, da na njega nitko nije vršio pritisak te da je donio svoju odluku koja mu je bila "najteža u životu". Ustvrdio je i da je u jučerašnjoj raspravi zaključio da Marić nije kriv te da se protiv ministra financija stvorila atmosfera javnog linča koja njemu nije simpatična.

Državno odvjetništvo Sauchu sumnjiči da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom nezakonito stekao 580 tisuća kuna.

Saucha je ranije potpisao SDP-ov zahtjev za razrješenjem ministra Marića kojega je često napadao u javnosti i društvenim mrežama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SABOR, HDZ, SDP, MOST, Tomislav Saucha, KRIZA VLADE