Zagreb

ZAGREBPARKING: 'Zelena garaža' Tuškanac

Zagreb je tradicionalno grad zelenila, a projekt 'Zelena garaža' prvi je takav u Gradu Zagrebu i Hrvatskoj, a ujedno je i logičan nastavak poslovanja podružnice Zagrebparking u skladu s odgovornošću prema građanima i gradu u kojem djeluje.

Piše: PolitikaPlus

U sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna dana 13. svibnja 2017. godine, podružnica Zagrebačkog holdinga d.o.o., Zagrebparking održati promociju projekta „Zelena garaža“ Tuškanac .

Projekt „Zelena garaža“ objedinjuje sve dosadašnje sadržaje koji doprinose održivom razvoju grada, a to uključuje parkirališta za vlasnike hibridnih vozila i povlaštenu cijenu parkirališnih karata u javnim garažama za iste; punionice za električna vozila; ekološku LED rasvjetu koja je osim u javnoj garaži Tuškanac instalirana u još četiri javne garaže, a to su Petrinjska, Langov trg, Kvaternikov trg i Gorica te je već sada donijela uštedu električne energije od 40 posto. Potrebno je spomenuti i besplatno parkiralište za bicikliste; „zeleni otok“- kante za selektivno prikupljanje stakla, papira i plastike u sklopu garaže te pametnu klupu koja je postavljena na platou garaže u suradnji sa gradom Zagrebom.
 
Promocija će biti organizirana ispred javne garaže Tuškanac na adresi Tuškanac 1B s početkom u 10:00 sati. Nazočnost događaju najavio je i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.
 
Zagreb je tradicionalno grad zelenila, a projekt „Zelena garaža“ prvi je takav u Gradu Zagrebu i Hrvatskoj, a ujedno je i logičan nastavak poslovanja podružnice Zagrebparking u skladu s odgovornošću prema građanima i gradu u kojem djeluje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tuškanac, Zelena garaža Tuškanac, zagrebparking, GRAD ZAGREB, ZAGREB