Mislav Miholek

PANONSKI VIDICI: Suvremeno iseljavanje mladih Hrvata gora je tragedija od Jasenovca i Bleiburga

Mnoge se lažne suze rone i licemjerno se poziva na svim stranama na sjećanje. Sve kao da se ne bi ponovilo. Ali ponavlja se. Trenutno se rapidno iseljavaju mladi iz Hrvatske.

FOTO: Wiki
Piše: Mislav Miholek

Nemam uopće namjeru na bilo koji način vrijeđati žrtve, samo bolestan čovjek u glavu može doći do takvoga zaključka. Upoznao sam preživjele i iz Jasenovca i s postbleburških kolona smrti. Nitko nije pretjerano volio govoriti o navedenim tragedijama, bili su svi sretni što su preživjeli obje klaonice, uglavnom su bili civili, tako da priča apologeta zločina, s bilo koje strane, da je riječ o nekakvim neprijateljima države ili neprijateljima naroda automatski pada u vodu.
    
Jasenovac je bio kopija njemačkih logora, kolone smrti ili križni putevi bili su pak modelirani na NKVD-ovskim pokoljima čiji je simbol Katinska šuma gdje je ubijen cvijet poljskog građanstva. Zvuči nadrealno da se uopće raspravlja o zločinima kao takvima. Dovoljno je reći da je u veljači 1952. Aleksandar Ranković sasvim javno napisao da je Titov režim od 1945. do 1951. na području Jugoslavije smaknuo 586 tisuća neprijatelja režima iz svih naroda i narodnosti (William Klinger, Teror narodu. Povijet Ozne, Titove političke policije, Zagreb 2014, 143.). To je broj da se smrzneš.
    
Kao što rekoh, za sve gadosti od 1941. do 1951. postoje oni kojih su ih preživjeli, postoje bezbrojna svjedočanstva, sve se manje ili više zna. Jedino apologeti bilo ustaštva, bilo titoizma, uspješno se prave ludima nasuprot mnogim znanstvenim istraživanjima i guraju ovu zemlju u vječni lažni sukob između fašizma i komunizma. Narod nije bio ni za jedne, ni za druge, nego za HSS. Ali, svoju ekonomsku nesposobnost treba markirati lažnom ideologijom.  

Taj ogavni ideološki govor pun mržnje  jednako tako tjera mlade kao i nedostatak posla.

Mnoge se lažne suze rone i licemjerno se poziva na svim stranama na sjećanje. Sve kao da se ne bi ponovilo. Ali ponavlja se. Trenutno se rapidno iseljavaju mladi iz Hrvatske. Bacanje u grabe i ubijanje ljudi dugoročno dođe na isto kao masovno iseljavanje najobrazovanijih generacija u povijesti Hrvatske. Većinom se ubijalo muškarce u ovim luđačkim pokoljima. Sada ispred nosa nestaju cijele obitelji s djecom, odlaze iz Hrvatske.

    
Gdje su ti svi što suze rone u Jasenovcu i što suze rone u Bleiburgu? Njihov govori su često puni mržnje spram druge strane. Koliko su to radnih mjesta ti veliki oratori napravili? Koliko su "ustaše" i "partizani" stvorili novih poduzeća, koliko su stvorili novih obrta? Svi ti što se kunu "nikad više" ubijaju mladost ove zemlje i tjeraju je van.
    
Kada je Zoran Milanović zavladao Hrvatskom započeo je ideološki sukob  (lažu oni svi da je Karamarko započeo taj kretenizam, on ga je samo nevješto prihvatio) time što je otkazao saborsko sponzorstvo nad komemoracijom u Bleiburgu. Taj ogavni ideološki govor pun mržnje  jednako tako tjera mlade kao i nedostatak posla.
    
Već za deset godina vidjet ćemo demografsku rupu, a za trideset  godina ta će rupa premašit i Jasenovac i Bleiburg  zajedno. A bit će krivi svi premijeri iza Zlatka Mateše, iako i oni prije imaju putra na glavi, ali ne kao ovi iza. Lako je što će oni gorjeti u paklu, ali je grozno da ljudska glupost, pohlepa i nesposobnost mogu uništiti jedan narod koji je preživio strahote fašizma i komunizma. Treba reći svim tim lopovima što se kriju iza nevinih žrtava neka već jednom prestanu terorizirat ovu zemlju lažnim sukobima.

Treba se primiti ekonomije, a ne lažno cendrati za onima čiji je život naglo prekinut samovoljom zločinca. Time što se ne bavimo ekonomijom, "ustaše" i "partizani" još jednom ubijaju nevine žrtve. Još uvijek nije kasno spriječiti demografsko samoubojstvo Hrvatske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

EKONOMIJA, mislav miholek, demografska katastrofa, BLEIBURG, JASENOVAC