Kultura

U MUZEJU SUVREMENE UMJETNOSTI: Izložba fotografija snimatelja i kamermana HRT-a

FOTO: HRT
Piše: Ivana Vranješ

U sklopu  obilježavanja Dana   Hrvatske radiotelevizije u Muzeju suvremene umjetnosti otvorena je   19 izložba fotografija kamermana i snimatelja Hrvatske televizije.

Na ovogodišnjoj izložbi, čija je tema pogled, izloženo je pedeset fotografija 21 autora. Izložba je otvorena do 21 svibnja.

„ Ova izložba govori koliko su kvalitetni snimatelji i kamermani Hrvatske televizije, te govori o tome koliko njihov posao nije samo posao, već je njihov životni poziv. Sve ove fotografije nastale su u njihovo slobodno vrijeme, na putovanju, zaustavljanje pogleda se  pretvara u život, a ne samo u profesiju“, rekla je Snježana Pintarić, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti.

U ime svih djelatnika i svoje osobno ime   na pomoći u  organizaciji izložbe  zahvalio je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

„Ova izložba je tradicionalna, održava se na Dan HRT-a. Drago mi je da je zapažena  i nadam se da će  se ova dobra tradicija  nastaviti, da će se ova izložba sve više afirmirati“, izjavio je Bačić. Govoreći  o obilježavanju 91 obljetnice postojanja Hrvatskog radija i 61 obljetnice  postojanja Hrvatske televizije, Bačić je  rekao da same ove  brojke dovoljno govore.

„ To su godine koje su prošle u radu i iza kojih stoji veliki trud i iskustvo“, ustvrdio je Bačić

Na izložbi su izložene dvije fotografije snimatelja Hrvatske televizije Josipa Ćuntića. Jedna prikazuje  dječaka romske manjine koji prosi, a  druga starijeg čovjeka koji je također na margini društva.

„ Ove fotografije su nastale u centru Osijeka, gdje prosjaci se zadržavaju  tražeći kunu od prolaznika. Ove fotografije sam snimio jer izazivaju empatiju, sažaljenje kod ljudi. Inače, fotografijom se  bavim već 16 godina, većinom fotografiram prirodu, ali nisu mi strani ni ljudi ni ulični život“, izjavio je Ćuntić.

Osim izložbom Dan Hrvatske radiotelevizije, odnosno 91 obljetnica postojanja  Hrvatskog radija i 61 obljetnica postojanja Hrvatske  televizije, obilježen  je komemoracijom za sve  zaposlenike javnog medijskog servisa poginule u Domovinskom ratu i dodjelom tradicionalnih godišnjih  nagrada za posebna zalaganja  i ostvarenja projekata  od posebnog programskog i poslovnog interesa  Hrvatske radiotelevizije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrt, izložba, fotografija, kamere