Hrvatska

ZAHLADILI ODNOSI: Stigao ultimatum SDP-a HNS-u-Izvolite se odlučiti, ponuda još neće dugo biti na stolu

Piše: PolitikaPlus

Kako je poznato, ako bi išli kao predizborna koalicija na izbore zajedno SDP, HSS i HSU, tada bi HSS čak dobio više ulaznih mjesta na zajedničkim listama nego se dosad licitiralo, čak šest umjesto pet, a HSU najmanje tri – dakle, isto koliko imaju i sada. I sada je na SDP-u odluka želi li uopće u savezu imati i HNS (koji sada ima devet mandata u Saboru) te IDS (tri mandata) prenosi Novi list.

Neki u stranci, naime, misle da bi bilo bolje kada bi SDP-ov savez pred birače išao sam, a HNS i IDS također sami, kao drugi lijevo-centristički blok.

Ponuda HNS-u bit će na stolu još neko vrijeme, ali ne još dugo. Nitko ih neće tjerati u savez, niti zivkati. Ako misle da je njima bolje sa Šišljagićem ili Bajsom, neka slobodno izvole, ali teško da bi im IDS to podržao. SDP je spreman nastaviti suradnju, ali činjenica je da su odnosi već neko vrijeme zahlađeni. Prema tome, sad je korak na HNS-u – rekao  je sinoć nakon sjednice jedan član Predsjedništva.

Ovih dana, čini se, slijedi međusobno ispipavanje terena - Ivan Vrdoljak želi se nametnuti kao lider oporbe, pritom računa na činjenicu da je njegov HNS na terenu vrlo dobro organiziran, no njegova stranka ima uobičajeno slabašan rejting, a to ide u prilog SDP-u koji nosi brend velike stranke koja može okupljati prenosi Novi list.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stranke, hns, sdp