Zagreb

ZAGREB: Jane's Walk u Maksimiru i Zapruđu

Prva šetnje održat će se u subotu 20. svibnja u 17 sati. Voditelj šetnje Fakultetskim dobrom – nekadašnjim starim maksimirskim majurom, je Antonio Jurčev. Sastanak šetača bit će na križanju Maksimirske ceste i Ulice Fakultetsko dobro (istočni ulaz u Zoološki vrt).

Piše: PolitikaPlus

Centar za kulturu Trešnjevka poziva sve ljubitelje kvartovskih šetnji da nam se i ovoga vikenda pridruže na dvije šetnje – po Maksimiru i Zapruđu.

Prva šetnje održat će se u subotu 20. svibnja u 17 sati. Voditelj  šetnje Fakultetskim dobrom – nekadašnjim starim maksimirskim majurom, je Antonio Jurčev. Sastanak šetača bit će na križanju Maksimirske ceste i Ulice Fakultetsko dobro (istočni ulaz u Zoološki vrt).

U nedjelju 21. svibnja šetnju Zapruđem i Utrinama  - mjestima gdje zgrade stare brže od ljudi – vodit će Petra Bilić Križan. Sastanak je kod zgrade ZET-a u Zapruđu (okretište 14-tice) u 10,30 sati.

Sve šetnje organizirane su u sklopu  globalnog pokreta pod nazivom Jane's Walk koji se diljem svijeta provodi u svibnju. Koordinator zagrebačkih šetnji koje se organiziraju treću godinu uzastopce je Mapiranje Trešnjevke.

U sklopu ovogodišnjeg projekta Jane's Walk sudjelovalo je 212 gradova u 36 država svijeta na šet kontinenata, a u Zagrebu će se održati  ukupno osam šetnji. Sve njih  vodit će  entuzijasti i volonteri koji vole istraživati dijelove grada i svoje znanje nesebično dijeliti s drugima. Do sada su održane tri šetnje, a do kraja mjeseca čekaju nas još pet.

RASPRED ZAGREBAČKIH ŠETNJI:

  • 20.05. 2017. (subota) Antonio Jurčev: „Šetnja Fakultetskim dobrom – nekadašnjim starim maksimirskim majurom“

Sastanak na križanju Maksimirske ceste i Ulice Fakultetsko dobro (istočni ulaz u Zoološki vrt) u 17 sati

  • 21. 05. 2017. (nedjelja) Petra Bilić Križan: “Zapruđe i Utrine – upoznajte mjesta gdje zgrade stare brže od ljudi”.

Sastanak je kod zgrade ZET-a u Zapruđu (okretište 14-tice) u 10,30 sati


  • 26.05. 2017. (petak) : Saša Šimpraga: „Svi putevi vode u Rim“.  Sastanak ispred Sportskog centra Kozjak / Gradskog kazališta Žar ptica, Bijenička 97 u 18 sati

  • 27. 05. 2017. (subota) Milan Dalmacija: „Radnička – od centra industrije do centra kapitala“

Sastanak kod stražnje strane nadvožnjaka na Strojarskoj, kod parkirališta buseva, u 16 sati


  • 28. 05. 2017. (nedjelja)  GP: “Medvedski breg pod Medvedskom gorom“. 

Sastanak je na okretištu autobusa Dubrava, linija ZET-a 209 za Čučerje, prije polaska autobusa koji kreće u 16,55 h (peron uz famozne Bandićeve zahode). Sâma šetnja počinje na glavnom trgu uz crkvu u Čučerju u 17,15 sati

Napomena: Sve šetnje se odvijaju bez obzira na vremenske uvjete!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ŠETNJE, ZAGREB, JANE'S WALK, ZAPRUĐE, MAKSIMIR