Hrvatska

KREŠO BELJAK: 'Izbori su pokazali da je hrvatsko društvo trulo i da trebaju novi temelji'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak na konferenciji za novinare u središnjici stranke predstavio je i komentirao rezultate HSS-a na lokalnim izborima. Rekao je kako su se neki unutar HSS-a pribojavali ovih izbora jer je stranka u zadnjih godinu dana trpjela velike udarce izvana i iznutra, piše dnevnik.hr.

HSS je u prvom krugu lokalnih izbora stranka koja je osvojila 34 župana, gradonačelnika i načelnika u Republici Hrvatskoj, 25 naših kandidata ima veće ili manje šanse u drugom krugu te zadržavamo čvrstu poziciju treće stranke po broju mandata lokalnih dužnosnika na državnoj razini", rekao je Beljak.

Hrvatska je zrela za treću republiku, a HSS kao republikanska stranka,rekao je Beljak te nastavio - kao radićevska stranka ćemo se boriti upravo za to. Hrvatska treba nove temelje, postojeći su truli, hrvatsko društvo je trulo i izbori su to pokazali. Hrvatska treba administrativni preustroj i promjenu izbornog zakona - zaključio je.

Dodao je kako je HSS spreman za razgovore sa svima, ali da se njihovi partneri znaju.

Naši partneri su jasni, naš je partner u ovom trenutku SDP, a vjerujem sutra i HNS i IDS, i vjerujem da je to opcija koja može u dogledno vrijeme dobiti povjerenje birača da vodi Hrvatsku u promjene, jer sve što smo gledali u zadnjih godinu, dvije, tri nisu promjene nego daljnje utapanje u glib, u blato, kazao je Beljak.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HSS, KREŠO BELJAK, HRVATSKA