Svijet

ZBOG ILEGALNE VOŽNJE: Hongkonška policija uhitila 21 vozača Ubera

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hongkonška policija uhitila je 21 vozača Ubera zbog ilegalne vožnje u sklopu suzbijanja operacija Uber Technologies Inc u azijskome financijskom središtu.

Uhićenje je izazvalo najnoviju zabrinutost za tvrtku čije je sjedište u San Franciscu, a koja je u ožujku najavila da će pomoći peterima ranije osuđenima vozačima Ubera da se ulože žalbu u vezi sa svojim slučajem u Hong Kongu.

Policija je objavila da je počela svoju tajnu operaciju u svibnju i da je u utorak uhitila 20 muškaraca i ženu u dobi između 21 i 59 zbog ilegalne vožnje automobila, te vožnje bez osiguranja rizika treće strane.

"Želio bih naglasiti da naša zakonska akcija još traje i da ne isključujemo mogućnost novih uhićenja", rekao je Lau Tat-fai, šef policije u okrugu Kowloon West.

"Želio bih reći operatoru aplikacije mobilnog telefona, kao odgovorne organizacije, da mora osigurati da automobili za najam imaju dozvole koje zahtijevaju zakoni u Hong Kongu. To je osnovna odgovornost prema putnicima i (pokazuje) poštivanje hongkonških zakona", rekao je Lau.

Glasnogovornik Ubera rekao je da je tvrtka "iznimno razočarana" policijskom akcijom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hong kong, UBER