Hrvatska

ANDREJ PLENKOVIĆ: HDZ je uvjerljiv pobjednik u prvom krugu lokalnih izbora

Upitan hoće li birači HDZ-a dati glasove Milanu Bandiću ili Anki Mrak Taritaš u drugom krugu lokalnih izbora odgovorio da će HDZ pratiti kako će se odvijati kampanja u drugom krugu lokalnih izbora i na vrijeme će reći što da radi Gradska organizacija.

Piše: Ivana Vranješ

Predsjedništvo i Nacionalno  vijeće  HDZ-a  u utorak je  održalo sjednicu na kojoj  su analizirani rezultati lokalnih izbora. Sjednici  su nazočili kandidati HDZ-a za  župane  u  drugom krugu izbora i kandidati za gradonačelnike  velikih gradova.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković  je rekao novinarima  kako je analiza pokazala da je  HDZ uvjerljiv  pobjednik prvog kruga lokalnih izbora  i po broju izravno izabranih  župana , njih  šest  je uspjelo  u prvom krugu  i po broju  osvojenih gradova ,po broju vijećničkih mandata  u  županijskim  Skupštinama.

"Mislim da je analiza  dobra , da smo zadovoljni angažmanom, naš ukupni postotak koji je oko 31, 6 posto kada  gledamo na razini  Hrvatske  u cijelosti je zrcalio rejting stranke koji imamo na nacionalnoj razini  i potvrdili smo  politiku stabilnosti, gospodarskog rasta, društvene solidarnosti, pravne sigurnosti i pokazali smo da smo stranka koja je u stanju biti najbliža  našim ljudima u brojnim  dijelovima Hrvatske", rekao je Plenković.  Naglasio je da uspjeh HDZ-a  s partnerima koji su bili na listama  još jedan put  je uspio zaplaviti Hrvatsku

Na  upit  novinara što je  pokazala analiza  za Zagreb Plenković je odgovorio da je rezultat slabiji , nego što se očekivalo.

"Žao mi je što građani Zagreba nisu dali veću potporu  Dragi Prgometu. Smatram  da je sjajan  čovjek i odličan političar. Poruke njegovog tima i kampanje  bile su korisne za Zagreb. Međutim, očito je da u  ovom trenutku  s obzirom na brojnost kandidata  podrška je u prvom  krugu otišla nekim drugima. Mi ćemo temeljito analizirati i očekujem i od Gradskog odbora  HDZ-a  i stožera Prgometa  sve ocjene u sljedeća dva tjedna  i na temelju toga ćemo  vidjeti kako se pripremiti za idući  ciklus izbora u Zagrebu",  izjavio  je Plenković

Upitan  hoće li birači HDZ-a dati glasove Milanu Bandiću ili Anki Mrak Taritaš u drugom krugu lokalnih izbora odgovorio  da će HDZ pratiti kako će se odvijati kampanja u drugom krugu lokalnih izbora i na vrijeme će reći  što da radi Gradska  organizacija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predsjedništvo hdz-a, IZBORI, lokalni izbori, andrej plenković, drago prgomet, HDZ, ZAGREB