Scena

ČUVENI LATIN LOVER: Armand Assante nastupio u HRT-ovu igranome filmu i seriji o generalu Anti Gotovini

Filmska ekipa dosad je snimila već više od dvije trećine materijala, a prva su sljedeća odredišta nakon Splita Sukošan, Obrovac i Đurđevac, u kojemu će se dočarati pustinjski uvjeti.

Piše: PolitikaPlus

U Vili Dalmacija u Splitu tijekom posljednjih dana snimani su kadrovi HRT-ova igranoga filma i televizijske serije General o životnome putu generala Ante Gotovine u kojima su uz Gorana Višnjića sudjelovali poznati američki glumac Armand Assante te mlada glumica Jasmin Lord. Njemica kolumbijskoga podrijetla tumači ulogu Ximene, prve supruge generala Ante Gotovine, a Armand Assante tumači ulogu Andreasa, njezina djeda. Prizori su to koji nas vraćaju u 1991. godinu kad Ante Gotovina  svojoj tadašnjoj supruzi najavljuje povratak u Republiku Hrvatsku kako bi sudjelovao u obrani svoje domovine.

Filmska ekipa dosad je snimila već više od dvije trećine materijala, a prva su sljedeća odredišta nakon Splita Sukošan, Obrovac i Đurđevac, u kojemu će se dočarati pustinjski uvjeti. Početkom lipnja ekipa se seli na Pag, na kojemu će se snimati akcijske scene iz razdoblja Gotovinine aktivne službe u Legiji stranaca, tijekom koje je bio i ranjen. Početkom srpnja predviđeno je snimanje u Francuskoj, koje će također poslužiti za prizore iz legionarskoga dijela generalova života.

„Ozračje na snimanju je sjajno jer imamo toliko dobrih glumaca koji izvrsno rade svoj posao. Očekujemo kako će snimanje trajati do sredine srpnja, a odmah nakon toga slijedi postprodukcija kako bi cijeli projekt bio dovršen do siječnja sljedeće godine“,  izjavio je producent Andrija Vrdoljak.

Prikazivanje televizijske serije General na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) predviđeno je tijekom 2018. godine. Filmsku ekipu predvodi redatelj Antun Vrdoljak, a projekt za Hrvatsku radioteleviziju snima produkcijska tvrtka Kiklop film.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANTUN VRDOLJAK, ARMAND ASSANTE, GENERAL, ante gotovina, HRT