Hrvatska

RADIMIR ČAČIĆ: Vratiti Varaždinsku županiju na lidersko mjesto

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Narodne stranke –reformisti Radimir Čačić s osvojenih 52,57 posto glasova varaždinski je župan u ovome mandatu koji je nakon objave izbornih rezultata rekao da je pobjedu i očekivao, a sada očekuje i da će se Varaždinska županija vratiti na poziciju lidera Hrvatske. 

  Čačić je u izjavi za Hinu rekao da su rezultati ankete govorili o njegovoj pobjedi iako je bilo nekih nepredvidivih faktora.

 "Ništa nije neočekivano. Naše ankete bile su potpuno jasne i za prvi i drugi krug koje su govorile 55:45. To je bilo teško stići iako je bilo jako puno faktora koje ne možete predvidjeti, a to je realna činjenica da HDZ nije imao svojeg kandidata, a SDP je svojega izgubio.

 Čačić je zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su glasali za njega. Dodao je da očekuje suradnju svih u županiji.

"Očekujem apsolutno suradnju svih na projektima koji ovog trenutka čekaju da se pokrenu. Predugo smo stajali. Očekujemo maksimalnu suradnju i s Vladom. Očekujem da se Varaždinska županija vrati na poziciju lidera Hrvatske, rekao je Čačić.  Najavio je da će prvo pogledati kakva je stvarna situacija s projektima, a nakon toga kreću dogovori o suradnji.  Poziv je uputio svima i HNS-u.

 S Ivanom Čehokom, novim varaždinskom gradonačelnikom, suradnja nije upitna rekao je Čačić i ocijenio da se u Varaždinu  najviše napravilo kada je on  bio župan  (2005.-2008.), a Čehok gradonačelnik.

 Dodadašnji župan Štromar  je čestitao Čačiću riječima da, iako je izlaznost bila vrlo mala, on je dobio više glasova i bit će novi župan.

"Zahvaljujem svima koji su glasali za mene i moj program, a onima koji nisu, koji su za gospodina Čačića,  nadam se da će imati sreću i da će Čačić nastaviti sa svim projektima koje smo počeli i pripremili", zaključio je Štromar.

  Inače, Čačićevi reformisti u Županijskoj skupštini imaju sedam mandata. Najviše ima koalicija HNS-SDP-HSU-HSS-Hrvatski laburisti-  19.

  HDZ ima 13 mandata, a Živi zid dva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ŽUPAN, Radimira Čačić, varaždin