Hrvatska

BRUNA ESIH: Ovo sinoć je bilo javno sramoćenje HDZ-a i njegovih birača

'Sada bih kratko mogla samo reći da je ovo sinoć bilo jedno javno sramoćenje, kako vrha HDZ-a, no nažalost i njihovih birača i baze, što mi je jako žao jer oni za ništa nisu niti pitani', izjavila je Esih u Saboru.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nezavisna saborska zastupnica Bruna Esih u utorak je javnim sramoćenjem nazvala poruke predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića, koji je nakon sastanka vodstva svoje stranke potvrdio da ima stopostotnu potporu za pregovore s HNS-om, da bi nakon toga vrh HNS-a odbio suradnju s HDZ-om.

"Sada bih kratko mogla samo reći da je ovo sinoć bilo jedno javno sramoćenje, kako vrha HDZ-a, no nažalost i njihovih birača i baze, što mi je jako žao jer oni za ništa nisu niti pitani", izjavila je Esih u Saboru.

Novinari su ju pitali i hoće li dati potporu novim ministrima ukoliko ih premijer Plenković predloži, na što im je odgovorila da se "uvjeti mijenjaju, ne samo s obzirom na situaciju od sinoć, nego se i mijenjaju i s obzirom na poziciju u kojoj jesam sama poslije ove kandidature za zagrebačku gradonačelnicu i najave da idemo s novom strankom na buduće parlamentarne izbore, kad god oni bili".

O mogućoj potpori Plenkovićevoj Vladi: Strpimo se još malo, možda idemo na izbore

"Vidjet ćemo uopće kakve su danas mogućnosti, možda danas netko izađe i kaže da idemo na nove izbore i neće više biti niti nikakve mogućnosti za pregovore, strpimo se još malo", poručila je Esih.

Nije htjela govoriti ima li i koji su njezini uvjeti za moguće sudjelovanje u Plenkovićevoj Vladi. "O tome uopće neću razgovarati, mene nitko nije pozvao na razgovor, dakle nitko me niti nije pitao za uvjete, niti je uopće bio zainteresiran da bismo sudjelovali u Vladi kakva je trebala biti sinoć".

Novinarima je rekla i kako sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem nije vodila nikakve razgovore o promjeni imena Trga maršala Tita kao uvjetu za potporu Bandiću u Gradskoj skupštini.  

S Bandićem nisam razgovarala o promjeni imena Trga maršala Tita

Na pitanje je li točno da je Bandić "skoro pa rekao" da je spreman ispuniti njezin zahtjev o promjeni imena trga, te je li istina da ona za bilo kakvu suradnju s njim traži Gradski ured za kulturu, Esih je odgovorila: "Ništa od toga ništa istina i sve izjave gospodina Bandića temelje se na njegovu optimizmu za kojega ne znam odakle mu, s obzirom da nisam s njim imala apsolutno nikakve razgovore", jasna je bila Esih.

"Nikakvi pregovori nisu bili s gospodinom Bandićem, a kada će biti, o tome vam ne mogu ništa govoriti. Ne znam koje uvjete je on spreman prihvatiti, a isto tako niti sam ja bila u prilici njemu reći svoje uvjete", istaknula je.  

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN BANDIĆ, SABOR, HNS, HDZ, andrej plenković, BRUNA ESIH, ZAGREB