Hrvatska

HAK: Iz smjera Jankomira prema naplati Lučko (A1) kolona je oko 1 km

Piše: PolitikaPlus
Zbog vrlo gustog prometa na pojedinim dionicama autoceste A1 između Zagreba i Karlovca vozi se u koloni uz povremene zastoje. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira prema naplati Lučko (A1) kolona je oko 1 km. 

Pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na izlasku prema Sloveniji kolona vozila koja se djelomično proteže na Istarski ipsilon je oko 3,5 km.

Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora, posebice na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale DC1, na Krčkom mostu, na graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Srbijom, na prilazima turističkim središtima na obali te u trajektnim lukama i pristaništima.

Mokrih i skliskih kolnika od kiše mjestimice ima na cestama u Dalmaciji. Vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik nakon čvora Pirovac u smjeru Zagreba vozi se preticajnim trakom uz ograničenje brzine, zbog izvanrednih radova. 

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Povodom blagdana Tijelova zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u danas, 15. lipnja, od 14 do 23 sata.
Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona, bit će u subotu, 17. lipnja, od 04 do 14 sati te u nedjelju, 18. lipnja, od 12 do 23 sata. Popis cesta na kojima je zabrana:http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/. Zabrana nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).
Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:
  • izlazak: Karasovići, Stara Gradiška, Županja, Tovarnik,
  • ulazak: Cvetlin, Vitaljina, Duboševica,
  • oba smjera: Macelj, Kaštel, Plovanija, Rupa, Slavonski Brod, Gornji Brgat, Metković, Klek, Zaton Doli.
Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo (kolona oko 2,5 km).

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AUTOCESTE, PROMET, HAK