Kultura

CROREC: Novi albumi: 'The Best of Collection' Kemala Montena i Vinka Coce

Gotovo je nevjerojatna količina pjesama i stihova koje je Kemal Monteno napisao, skladao i otpjevao.

Piše: PolitikaPlus

Croatia Records objavila je dva nova izdanja iz edicije "The Best of Collection", albume Kemala Montena i Vinka Coce. Na oba izdanja nalazi se po 21 pjesma odabrana iz širokog opusa prerano preminulih pjevača.

Kemal Monteno bio je pjesnik ljubavi. S mediteranskim štihom i bosanskom dušom koju je unio u svoje pjesme, Monteno je stvorio svoj glazbeni izričaj, a ljubavne pjesme bile su njegov nepresušan izvor i njegova iskrena ispovijed. Bio je šansonijer koji je svojim pop senzibilitetom oduševljavao brojnu publiku.

Gotovo je nevjerojatna količina pjesama i stihova koje je Kemal Monteno napisao, skladao i otpjevao. Ovo izdanje sadrži presjek njegove preko četrdeset godina duge karijere - od samih početaka, emotivnih pjesama "Jedne noći u decembru" i "Tužna je muzika", pa sve do posljednjih pjesama"Ubija me" i "Šta je život" iz 2013. godine te poznate duete poput "Ni u tvome srcu" s Radom Šerbedžijom ili "Daleko" s Borisom Novkovićem. Kompilacija je na taj način okupila najljepše pjesme koje nam je Kemal Monteno u svojoj karijeri podario.

Album "The Best of Collection" Kemala Montena možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 49 kuna te na sljedećim linkovima:

Najveći hitovi trogirskog slavuja i nekadašnjeg tenora klape Trogir, Vinka Coce, danas su, također, objavljeni u ediciji "The Best of Collection". Dvadesetak prekrasnih dalmatinskih pjesama tek je dio pjesmarice omiljenog dalmatinskog pjevača zabavne glazbe, među kojima su najpoznatiji naslovi:"Ribari", "Sićaš li se lungo mare", "Mirno spavaj, ružo moja", "Izliči mi dušu pismo", kao i dueti sTomislavom Miše "Da je meni s tobom kroz pasike", Zoricom Kondžom "Najdraže moje" te sklapom Trogir u pjesmi "More li".

Vinko Coce dobitnik je posthumne nagrade Porin za životno djelo. Osim po njegovom anđeoskom glasu Vinka Cocu ćemo pamtiti i po njegovom dobroćudnom smiješku i snazi njegovog karaktera s kojom je udario temelje i popločao put svim današnjim klapama koje traže svoje mjesto pod suncem. Vinko Coce je sunčanu Dalmaciju zauvijek obojao svojim nezaboravnim tenorom uz kojega će odrastati generacije.

Album "The Best of Collection" Vinka Coce možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 49 kuna te na sljedećim linkovima:

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

glazba, muzika, croatia records, CROREC, NOVI ALBUMI