Hrvatska

VUKOVAR: Predsjednica Grabar-Kitarović dodijelila časničke činove i nagrade pripadnicima OS

Hrvatska predsjednica je temeljem svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog ministra obrane, tako ukupno dodijelila 107 prvih časničkih činova pripadnicima OS koji su uspješno završili Temeljnu časničku izobrazbu u Časničkoj školi 'Andrija Matijaš Pauk', od čega je 26 žena.

FOTO: MORH
Piše: PolitikaPlus/Hina

U prigodi obilježavanja Dana državnosti i uspješnog završetka školovanja na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman“, predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović donijela je odluke o dodjeli ukupno 107 prvog časničkog čina te nagradama za pripadnice i pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH), priopćeno je u petak iz Ureda predsjednice.

Hrvatska predsjednica je temeljem svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog ministra obrane, tako ukupno dodijelila 107 prvih časničkih činova pripadnicima OS koji su uspješno završili Temeljnu časničku izobrazbu u Časničkoj školi "Andrija Matijaš Pauk“, od čega je 26 žena.

Čin poručnika dodijeljen je 95-orici pripadnika od kojih je 25 poručnica, a čin poručnika korvete dodijeljen je 12-orici pripadnika od kojih je jedna poručnica korvete.

Ručnim satom s posvetom vrhovne zapovjednice OS RH nagrađani su najbolji polaznici izobrazbe - satnik Marijan Žukina, polaznik 25. naraštaja intergranske zapovjedno-stožerne izobrazbe u Zapovjedno-stožernoj školi "Blago Zadro“, pozornica Suzana Krišto, polaznica 16. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe u Časničkoj školi "Andrija Matijaš Pauk“ i stožerni narednik Ivana Orlandini, polaznik 15. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe u Dočasničkoj školi "Damir Tomljanović Gavran".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HVU DR. FRANJO TUĐMAN, VUKOVAR, kolinda grabar kitarović, predsjednik RH, OSRH, MORH