Crna kronika

Nesretan epilog: Tragedija u Puli: Preminuo muškarac koji je spasio sina od utapanja

Piše: PolitikaPlus

Muškarac, 40-godišnji državljanin Srbije, hrabri otac koji je jučer u Gortanovoj uvali spašavao svoga sina od utapanja, preminuo je danas u OB Pula, javlja Regional Express.

Kako je danas prije podne i nagovijestila Regional Expressu, ravnateljica OB Pula Irena Hrstić, bilo je ključno da prođe 24 sata, a potom i prva tri dana oporavka, tijekom kojih je bilo potrebno kontrolirati infekcije u organizmu.

Nažalost, tijelo hrabrog oca nije izdržalo, te je nesretni muškarac preminuo u Puli.

Podsjetimo, nakon što je bilo jasno da se muškarac ne može izvući iz vode, angažiralo se više kupača koji su se našli na mjestu nesreće i koji su odmah zvali pomoć.

Očevici su ih uputili da plivaju do obližnje uvale, što su na koncu i učinili, no samo je dječak uspio izaći iz mora dok je muškarac ostao u moru, a zbog jakih se valova nagutao vode, te je najvjerojatnije upravo zbog toga izgubio svijest. Spasioci su krenuli u spašavanje, te su izvukli muškarca. Kako ističe naš izvor, hitna medicinska pomoć stigla je u roku od 12 minuta, te su počeli s oživljavanjem unesrećenog četrdesetogodišnjaka, te ga prevezli, zajedno s dječakom u pulsku Opću bolnicu.

Dječak je za sada dobro.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

utapanje, pula