Sport

'PRESMJEŠNO': Messiju uvjetna kazna preinačena u novčanu globu koju zaradi za tri dana

Piše: PolitikaPlus/Hina

Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi u petak je saznao dobru vijest, jer je njegova uvjetna zatvorska kazna od 21 mjeseca zbog porezne prijevare preinačena u novčanu globu od 250.000 eura, objavio je sud u Barceloni.

  Lionel Messi i njegov otac prošle su godine proglašeni krivima zbog porezne prijevare, jer su od španjolskih poreznika utajili 4,1 milijuna eura prihoda od prodaje prava na fotografije napadača Barce. Leo Messi je tada dobio uvjetnu zatvorska kaznu od 21 mjeseca, a njegov otac Jorge Messi 15 mjeseci uvjetne kazne.

Messijeva uvjetna kazna preinačena je u novčanu globu od 250.000 eura, a otac Jorge Messi platit će 180.000 eura.

Lionel Messi i njegov otac, bez obzira na preinačenje uvjetne zatvorske kazne u novčanu globu, ionako ne bi išli u zatvor. Naime, prema španjolskom zakonu osobe koje nemaju prethodnih osuda u slučaju zatvorske kazne manje od dvije godine dobijaju uvjetnu kaznu i ne moraju ići u zatvor.

Za Messija globa od 250.000 eura predstavlja "sitniš", jer toliko zaradi za tri dana u Barceloni. Naime, Messi po novom ugovoru koji je potpisao sa Barcom ima tjednu plaću od 570.000 eura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

smrtna kazna, lionel messi