Turizam

DALMACIJA: Na Makarskom primorju vikend u znaku velike smjene turista

Vikend potvrđuje očekivanu dobru sliku ovogodišnje turističkog ljeta, rekao je direktor Turističkog ureda Tučepa, a to se danas moglo čuti u turističkim uredima u Brelima i Baškoj Vodi, u kojoj se odmara 10,5 tisuća gostiju te Makarskoj koja ugošćuje više od 14.000 gostiju.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Udarni srpanjski vikend na Makarskom primorju je u znaku velike smjene turista te većih gužvi u cestovnom i trajektnom prometu.

Vikend potvrđuje očekivanu dobru sliku ovogodišnje turističkog ljeta, rekao je direktor Turističkog ureda Tučepa, a to se danas moglo čuti u turističkim uredima u Brelima i Baškoj Vodi, u kojoj se  odmara 10,5 tisuća gostiju te Makarskoj koja ugošćuje više od 14.000 gostiju.
 
Ljeto u Hotelsko-turističkom naselju Rivijera u Makarskoj je nadišlo očekivanja, istaknuo je direktor Josip Škrabić dodajući kako je 550 gostiju popunilo sve kapacitete i prvi slobodni kreveti bit će tek u jesen.
 
Direktorica vodeće makarske hotelske kuće hotela Meteor Josipa Kuzmanić kazala je također kako je booking za veći dio ljeta zaustavljen, srpanj, kolovoz i rujan odlično popunjeni, a slobodnih soba bit će tek na jesen. Na prethodnu rezervaciju smještaja goste upućuju također direktorice makarskog Parka Marina Josipović i Ivana Pivac iz hotela Osejava koje potvrđuju dobar booking hotela sve do jeseni.
 
U autokampovima koji na Primorju imaju male smještajne kapacitete, mjesta su uglavnom popunjena, dok kod privatnih kućevlasnika kod kojih se odmara oko 38.000 turista ima dovoljno slobodnih mjesta i rezervacija smještaja nije potrebna.
 
Zbog velike ljetne smjene gostiju promet je znatno pojačan na državnoj cesti D8 gdje se vozi u dugim isprekidanim kolonama i s manjim zastojima, a na prilazima Makarskoj promet regulira policija. Znatno je povećan promet i na putnim pravcu Makarska – Vrgorac kao i brzoj cesti od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija te nadalje do autoceste kod Zagvozda, a manje gužve u prometu stvaraju se na naplatnim kućicama biokovskog tunela.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u prve dvije dopodnevne plovidbe nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču koji su ostali čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.
 
Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros plove dva trajekta, a čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko sat i pol do dva sata kao i na otoku Hvaru.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

makarsko primorje, MAKARSKA RIVIJERA, MAKARSKA, DALMACIJA, TURIZAM