Regija

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA: Zbog različitih kaznenih djela u Srbiji uhićeno 360 osoba, prijave protiv još 202 osobe

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog različitih kaznenih djela, u velikoj policijskoj akciji u Srbiji je uhićeno 360 osoba, izjavio je u nedjelju srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je naveo da su, u suradnji s tužiteljstvima, protiv još 202 osobe podnesene kaznene prijave u redovitom postupku. Policijska akcija "Ares" provedena je u 27 općina i gradova.

Stefanović je na press konferenciji naveo  da su  među kaznenim djelima za koja se sumnjiče uhićeni  neovlaštena proizvodnja i prodaja narkotika, pokušaj ubojstva, silovanje i nedozvoljene spolne radnje, iskorištavanje malodobnih osoba za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva i teške krađe.

Ministar policije obavijestio je da su pripadnici MUP-a zaplijenili 167 kilograma narkotika - kokaina, heroina, hašiša, marihuane i ekstazija kao i da su otkrivena tri laboratorija za proizvodnju marihuane.

U ovoj akciji oduzeto je  i 29 pušaka - četiri automatske, 30 pištolja, jedan kilogram ekspoloziva, šest bombi i više od 3.000 komada streljiva  te 19 vozila kao i više računala i materjala koji svjedoče  o pedofiliji.

Stefanović je prethodno izjavio za TV Pink da je policija više mjeseci pratila određene kriminalne grupe i pojedince.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kaznena dijela, kriminal, srbija