Energetika

HEP: Tijekom srijede očekujemo normalizaciju opskrbe električne energije u Dalmaciji

Iz HEP-a mole sve potrošače kojima je požar prouzročio teškoće u opskrbi električnom energijom za strpljenje. Ističu kako su na područjima na kojima su im vatrogasci dopustili pristup već počeli popravljati izgorenu mrežu, u što je uključeno 15 ekipa HEP - Operatora distribucijskog sustava iz Splita, Sinja, Trogira, Imotskog, Omiša, Makarske i Vrgorca.

Piše: PolitikaPlus

Radnici HEP-a čine sve kako bi se na područjima koja su bila zahvaćena požarom u Dalmaciji kvarovi što prije popravili i kako bi se normalizirala opskrba električne energije, što se, ako ne bude novih požara, očekuje tijekom srijede, priopćili su iz HEP-a u utorak kasno popodne.

Iz HEP-a mole sve potrošače kojima je požar prouzročio teškoće u opskrbi električnom energijom za strpljenje.  Ističu kako su na područjima na kojima su im vatrogasci dopustili pristup već počeli popravljati izgorenu mrežu, u što je uključeno 15 ekipa HEP - Operatora distribucijskog sustava iz Splita, Sinja, Trogira, Imotskog, Omiša, Makarske i Vrgorca.

"U ovim trenucima se ulažu napori da bi se do kraja dana normalizirala opskrba na 10-kilovoltnom naponu. Na području Omiša, gdje je trenutačno (u 16 sati) oko 700 kupaca bez električne energije, kvarovi su uklonjeni te se čeka dozvola vatrogasaca za ukapčanje. Na području Splita i Žrnovnice, gdje je bez napajanja oko 1500 potrošača, veći dio napajanja 10-kilovoltnom naponu bit će normaliziran do kraja dana, osim na području Privora u Žrnovnici, gdje požar još nije ugašen", ističe HEP u priopćenju o stanju na području Splitsko-dalmatinske županije. Dodaje kako na području Šestanovca, gdje je u nedjelju buknuo prvi požar, svi potrošači imaju urednu opskrbu.

U HEP-u podsjećaju kako je na distribucijskom području HEP - Operatora distribucijskog sustava Elektrodalmacije Splita u prošla tri dana buknulo nekoliko požara na području Omiša i Šestanovca, te na otoku Hvaru i posebno na području Splita i Žrnovnice, gdje je zbog velike površine zahvaćene vatrom i velikih oštećenja elektroenergetske mreže "poduzeto niz interventnih mjera kako bi se napajanje električnom energijom odvijalo uz što manje prekide".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

elektrodalmacija, POŽARI, HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA, SPLIT, POŽAR, DALMACIJA, HEP