Hrvatska

HNS: Protiv blokade prometnica u jeku turističke sezone

Piše: PolitikaPlus

HNS se u petak, nakon novog prosvjeda taksista u više hrvatskih gradova protiv Ubera, usprotivio blokadi hrvatskih prometnica u jeku turističke sezone te pozvao Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture da što prije uputi prijedlog izmjena Zakona o prijevozu u cestovnom prometu u javnu raspravu.

"HNS se protivi blokadi hrvatskih prometnica u jeku turističke sezone i još jednom poziva na konstruktivan dogovor i smirivanje strasti, jer potražnja za uslugom Ubera očito postoji i koristi se diljem svijeta", stoji u priopćenju HNS-a.

Stranka podsjeća da je radi Zakona o prijevozu u cestovnom prometu osnovana i radna skupina koja je okupila predstavnike svih zainteresiranih strana kako bi se u što skorije vrijeme riješila otvorena pitanja i postigao dogovor na dobrobit svih. "Tek kada sve strane postignu dogovor, kreće javna rasprava, a do tada najveću cijenu plaćaju hrvatski građani i turisti", poručuje HNS.

Opetuju svoj stav da je u vrijeme razvoja novih tehnologija, želje za što slobodnijim tržištem i što jeftinijim uslugama, potreba za Uberom sasvim logična, a rast modernih tehnologija u 2017. godini neminovan i nipošto se ne smije kočiti.

"Kao liberalna stranka zalažemo se za podršku inovacijama i novim rješenjima koja će svakome dati priliku da odluči što je za njega najbolje. HNS je uvijek bio za liberalizaciju tržišta, ali uz jasan regulacijski okvir koji podrazumijeva nedvosmislena prava, kao i odgovornosti", stoji u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prometnice, prosvjed, uber, taksisti, hns