A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/gallery/BANDIC-ZAGREB/161121_udruga%20mladen%20hrkac%203.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Milan Bandić primio predstavnike humanitarne udruge fra Mladen Hrkač | Politika+
Zagreb

ZAGREB: Milan Bandić primio predstavnike humanitarne udruge fra Mladen Hrkač

Udruga 'fra Mladen Hrkać' gradi dom za više od 200 korisnika iz BiH i Hrvatske...

Piše: Ivana Vranješ

Zagrebački gradonačelnik  Milan Bandić u  četvrtak sastao se s predstavnicima  humanitarne udruge fra Mladen Hrkač. Povod  sastanka bila je   humanitarna nogometna utakmica  između  njemačkog kluba Mainza i zagrebačkog Dinama, a prihod od  utakmice namijenjen je za izgradnju doma fra  Mladen Hrkač  na zemljištu  koje je udruga  dobila od Grada Zagreba, u Aleji Gojka Šuška u zagrebačkoj Dubravi.

Utakmica će se održati  početkom  listopada  u sklopu obilježavanja  50 obljetnice prijateljstva između   Zagreba i Mainza.

„ Naša udruga  pomaže  osobama  koji  dolaze na liječenje u Zagreb  iz  cijele  Hrvatske  i BIH. Osiguramo  im  smještaj , prehranu, prijevoz dok se liječe u Zagrebu . Radi se o osobama s invaliditetom, majkama s  djecom. Pomažemo  svima  koji nam se obrate za pomoć  bez obzira na vrstu  bolesti, nacionalnost, vjeroispovijest“, rekao je    novinarima Ivan Soldo, predsjednik udruge  fra Mladen Hrkač. Naglasio je  kako dom  koji se planira  graditi će omogućiti smještaj za 220 osoba  u  55 smještajnih  jedinica, te je zahvalio  gradonačelniku  Bandiću  na podršci  ovom projektu i  humanitarnoj utakmici. Dodao je kako  se u udruzi nadaju  da će se utakmicom skupiti više od milijun kuna.

„ Realizacija vezano za gradnju doma već je počela. U tijeku je  raspisivanje javnog  natječaja za izradu idejnog rješenja.  Sada je faza izrade  tehničke dokumentacije, ishođenje dozvola , pa slijedi  gradnja“, rekao je Soldo. Naglasio je  kako prošle godine  kroz  smještajne  kapacitete  udruge je prošlo 1360 osoba.

„ Imamo pet smještajnih jedinica, gdje primamo ljude različitih  kategorija. Imamo  jedan stan za invalide, stan za osobe koje trebaju strogu izolaciju , a ostali stanovi  su prilagođeni  drugim  vrstama bolesti. Naš rad temelji se na volonterstvu i donacijama. Pomoć dobivamo od donatora koju onda usmjeravamo, a ono što radimo, radimo zahvaljujući stotinama donatora i volontera. Dobili smo  nagrade  fra  Didak za humanost i nagradu Europski građanin od Europskog parlamenta za prošlu godinu . Nagrade znače potvrdu našeg dosadašnjeg rada i poticaj da dalje radimo“, izjavio je Soldo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN BANDIĆ, UDRUGE, NOGOMET, Dom fra Mladen Hrkać