Mojbiz

DAVOR HUIĆ: Ovo je prvi put da država nije provela svoju volju

'Evidentno je da nisu bili spremni za provedbu poreza. Lokalna samouprava već naplaćuje komunalnu naknadu, pa čemu onda upitnici koji su slani građanima?'

Piše: PolitikaPlus/N1

Udruga Lipa je održala konferenciju za medije povodom izjave premijera Andreja Plenkovića da će se uvođenje poreza na nekretnine odgoditi, javlja N1 televizija.

"Ovo je prvi put da su porezni obveznici, da država nije provela svoju volju bez da ih pita. Mi smo bili samo katalizator te volje koja je gotovo unisona. Ovo je jedna greška vlasti koja nije obrazložila koji su benefiti za građane i koja je svrha. Jedinice lokalne samouprave su se pokazale nedovoljno kapacitiranima i to otvara pitanja ima li Hrvatska previše usitnjen aparat, treba li nam reforma javne uprave. To je jedna od tema koja će se pratiti. Imamo legitimit 140 tisuća ljudi da u njihovo ime radimo na tome da Vlada ne napravi ono što nije u interesu poreznih obveznika", smatra Davor Huić koji je prokomentirao i koliko je za ovaj uspjeh zaslužan i video koji je ubrzo nakon objave podijeljen nekoliko tisuća puta.

"Neću se upuštati u to tko je zaslužan, umanjio sam i naše zasluge, treba čestitati hrvatskom narodu, građanima koji su potpisali i sudjelovali u drugim inicijativama koje su pokazale koliko je porez nepopularan", rekao je Davor Huić koji je bio upitan koliko je država spremna za provedbu ovakvog poreza.

"Evidentno je da nisu bili spremni za provedbu poreza. Lokalna samouprava već naplaćuje komunalnu naknadu, pa čemu onda upitnici koji su slani građanima? Posebno je problematična prijetnja pod kojom je traženo da oni budu ispunjeni", smatra Huić te dodaje kako porez na imovinu već postoji. Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

CIVILNO DRUŠTVO, POREZI, N1, porez na nekretnine, VLADA, Udruga Lipa, davor huić