Svijet

GROZNO: Smrtonosan teroristički napad u središtu Barcelone

Pozivajući se na svoje izvore, španjolska javna televizija RTVE i drugi mediji govore o 13 mrtvih.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Jedna je osoba poginula, a 32 ranjeno u naletu kombija na pješake u središtu Barcelone, no izgledno je da će broj žrtava rasti, rekao je u četvrtak katalonski dužnosnik, dok mediji javljaju o 13 žrtava.

"Zasad možemo službeno potvrditi da je jedna osoba mrtva a 32 ih je ranjeno, od kojih neki teško. Broj mrtvih će najvjerojatnije porasti", rekao je novinarima Joaqim Forn, savjetnik u ministarstvu unutarnjih poslova pokrajine Katalonije.

Pozivajući se na svoje izvore, španjolska javna televizija RTVE i drugi mediji govore o 13 mrtvih.

Bijeli kombi je u 17.20 sati, jureći velikom brzinom, pogazio više desetaka osoba u aveiji La Rambla, gradskoj žili kucavici prepunoj turista.

Policijski izvori navode da je riječ o organiziranom terorističkom napadu.

Jedan od naoružanih napadača se zatvorio u obližnji turski restoran Luna Estanbul a policija pregovara s njim o predaji, izvijestila je RTVE.

Drugi napadač je pobjegao u drugom kombiju. Prema neslužbenim informacijama postoji mogućnost da je sudjelovala i treća osoba.

Jedan očevidac rekao je da je vozač kombija mladić između 23 i 28 godina.

"U ovom trenutku ništa ne možemo potvrditi", rekao je Forn dodavši da se potraga za počiniteljima nastavlja.

Ulice u središtu Barcelonu su zatvorene. Katalonske službe za izvanredna stanja pozvale su ljude da ne idu na Placu Catalunyu, jedan od glavnih gradskih trgova na aveniji Las Ramblas.

Službe su zatražile da se zatvore sve stanice podzemne željeznice oko tog dijela glavnog grada Katalonije prepunog trgovina, kafića i restorana.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

teroristički napad, barcelona, TERORIZAM, NAPAD AUTOM, NAPAD, ŠPANJOLSKA, katalonija